Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Димитър Николов: Трябва да върнем престижа на професията железничар

0

 

Професията на железничаря трябва да бъде реабилитирана и да се работи в посока тя да стане по-привлекателна за младите хора.

Това бе една от темите, които днес кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Димитър Николов обсъди с железничари в Горна Оряховица. Срещата с представители на сферата бе повече от естествена – самият Николов е роден в Горна Оряховица и винаги се е гордял с родното си място. Нещо повече – в 49-то Народно събрание Николов бе член на Постоянната комисия по транспорт, а от трибуната е поставял въпроси към ресорни министри за нападенията срещу локомотивни машинисти и подвижен състав, за обезопасяването на жп гарата в Лясковец, за бъдещето на гарата в Елена.

Голямата драма е, че професията не е атрактивна, въпреки 100-процентовата реализация на кадрите. Затова търсим възможности за инвестиране в тях, обясни Димитър Николов, който е под номер 3 в листата на ГЕРБ-СДС.

Работя за това наричането на Горна Оряховица железничарски град да не е само куха фраза. Всеки народен представител следва да има визия, концепция, стратегия за развитието на цялата област. Общините трябва да се развиват в синхрон и ако Велико Търново е естествен исторически, културен, административен център, то Горна Оряховица трябва да се развива като естествен икономически, транспортен и логистичен, коментира Николов. Впрочем в рамките на парламентарен контрол Николов е повдигал въпроса и за Летището в Горна Оряховица, което би дало мощен тласък за развитието на региона.

Димитър Николов споделя тезата, че железопътният транспорт е най-икономичният и безопасен и че геополитическите процеси разкриват огромни възможности пред товарните превози. Адекватно актуализиране на заплатите в железницата и обновяването на инфраструктурата и подвижния състав ще са акцент в работата на Димитър Николов.

Смятам, че мога да бъда ваш застъпник и представител както в Министерството на транспорта и съобщенията, така и в Народното събрание, сподели още Димитър Николов. Това е мнението и на инж. Добромир Добрев, който увери железничарите, че в лицето на Николов ще имат достойното си представителство в законодателната власт. Инж. Добрев призова на 9 юни да се гласува за реално работещите личности, а не за хора, които за 3 г. и един пирон не са забили.

Крайно време е да спрат експериментите с държавата. Не се съмнявам, че на 9 юни ГЕРБ-СДС ще постигне убедителен резултат. Постигнем ли 80 и повече мандати, страната ни ще се ръководи от хора, които неведнъж са доказвали волята и компетенцията си да управляват. В 49-о Народно събрание нямаше компромис, който да не сме готови да направим в името на държавата. Но всяко нещо си има граници и по-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Хората могат да си дадат сметка кой какво, как и защо прави. Държавата не е учебен полигон и сами виждате, че фалшивите политически проекти се стопяват по естествен път. Затова ви призовавам да гласувате прагматично, обърна се към железничарите Димитър Николов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *