Лили Иванова вдигна на крака над 2000 човека на концерт във Велико Търново. Министърът на културата й връчи отличието „Златен век“

0

Над 2000 човека аплодираха бурно и пяха заедно с Лили Иванова в препълнената зала на Двореца на културата и спорта във Велико Търново. Примата беше брилянтна в изпълненията си и зарадва публиката както с нови песни, така и с класиките си „Камино“, „Детелини“, „Ветрове“ и др.

На сцената великата певица се представи със своите талантливи музиканти от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и “LaTiDa” (беквокали).

Изненада за всички, както и за самата певица, имаше в края на концерта. Тогава на сцената излезе министърът на културата Найден Тодоров, който й връчи високото отличие на МК – грамота и огърлие „Златен век“. Наградата е за нейните заслуги към българската музика.

Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна детелина, каза министър Тодоров. Вярвам, че всеки един от вас, подобно на мен, има някакъв свиден спомен в сърцето си, който, по един или друг, начин свързва с някоя от песните на Лили, добави той.

Найден Тодоров каза също, че „присъдата“ за всички българи ще бъде, че сме живели в „златния век“ на Лили Иванова. Той направи връзка с песента „Присъда“, която бе последното изпълнение за вечерта.

Лили Иванова  не скри вълнението си и каза, че за нея е чест да чуе по свой адрес такива хвалебствия. „Не зная дали ги заслужавам“, каза още тя, а публиката отвърна с бурни аплодисменти.

Концертът на Лили Иванова в двореца на културата и спорта „Васил Левски“ във Велико Търново е част от тазгодишното й национално турне, което включва концерти в 19 български градове.

сн. архив и Lili Ivanova

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *