Осем първи места за “Танцова школа Рали “  Велико Търново в шестия Национален танцов конкурс „Танцова Въртележка “ гр. Г. Оряховица. 

0
В продължение на три дни от 30.05 до 02.06.24 г. над 400 балетисти на възраст от 5 до 19 години от 13 школи се състезаваха за наградите на VI Национален конкурс „Танцова въртележка” в Горна Оряховица.
Конкурсът се организира от НЧ „Напредък 1869” в лицето на г-жа Калина Генова, ръководител на световните шампиони от балет “ Калина “. Танцовата надпревара е включена в календарите на  и Съюза на организациите за любителско изкуство СОЛИ.
Тази година журито бе с председател доц. д-р Елица Луканова – асистент в АМТИИ гр. Пловдив, преподавател „Основи на класическия танц” и „Методика на преподаване на класическия танц” и членове Надежда Дичева – хореограф, танцьор, преподавател, Ангелина Гаврилова – хореограф, танцьор, преподавател, дългогодишен солист на Балет „Арабеск” и преподавател по „Съвременен танц” в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, Виталий Емелияненков – балетист, танцьор и преподавател, асистент в Академия за Музикално Танцово и Изобразително Изкуство „Проф. Асен Диамандиев” гр. Пловдив.
Танцьорите от “Танцова школа Рали “ към ВК гр. Велико Търново с ръководители Ралица Николова и Милена Минева се представиха  с 15 танца и взеха 15  призови места в три възрастови групи в стиловете характерно, модерно и шоу денс.
„Щастливи, доволни и горди сме от представянето на нашите деца и в трите дни на конкурса ! Школата е едва на пет години, но мислим , че не отстъпваме по нищо в хореографско , техническо и артистично поведение на сцената. Взехме заслужени призови маста, наред до дългогодишни школи от цяла България с много опит и отличия. Благодарим  за страхотна организация и гостоприемство“, коментираха ръководителите на школата .

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *