Откриха обновения дежурен кабинет в МОБАЛ, молят джипитата да дават дежурства

0

Обновеният дежурен кабинет в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

Основната функция на кабинета е да осигурява медицинска грижа за пациентите в почивните и празничните дни, когато личните лекари не работят.

Дежурният кабинет вече се помещава на мястото на бившето Спешно отделение. За сега той ще обслужва неотложните пациенти през уикендите.

За обновяването и модернизацията му, ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов“ инвестира 50 000 лв.

На официалното откриване днес присъстваха д-р Чавдар Владимиров, председател на РК на БЛС – Велико Търново, д-р Христо Димитров, зам.- председател на РК на БЛС – Велико Търново, д-р Евгения Недева, директор на РЗИ – Велико Търново.

Ръководството на областната болница и ДКЦ се надяват модернизацията на кабинета да привлече повече лекари от региона, които да поемат дежурства там.

„Това е кабинет за хора с висока температура, за хора, които не могат да намерят общопрактикуващите си лекари, за хора, на които трябва да се изпише антибиотик, за хора, които имат някаква инфекция или неразположение“, обясни д-р Даниел Илиев – директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов във Велико Търново.

Той допълни и, че идеята на Неотложния кабинет е да облекчи натовареността на Спешното отделение.

„От там, само за миналата година, преминаха 28 000 болни и продължават да се увеличават. Това е единственото Спешно приемно отделение с лекари-специалисти в областта. Ние не можем да продължаваме в тази посока да ги натоварваме, защото в един момент ще останем и без тях. Много се надяваме този кабинет да разтовари както Спешното отделение, така и общопрактикуващите лекари“, допълни д-р Илиев.“
„Апелирам всички лекари от общината, лекари от общопрактикуващите звена, да дойдат и да допринесат за развитието на този кабинет, защото това е начина да се подобри грижата за нашите пациенти“, призова д-р Николен Стойнов, управител на ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *