Спектакълът „Слуга на двама господари“  на  великотърновския театър с премиера в София

0

 

 

Спектакълът„Слуга на двама господари“ на Музикално-драматичниятеатър „Константин Кисимов“ във Велико Търновощебъдепредставен за първипът на софийска сцена. Премиератана великатапиеса на Карло Голдони в Софияе на 7 юни от 19 часа в Театър„Българска армия“.

Постановката на режисьораДимитър Шарковще предложи на публиката своеобразен карнавал на типове и образи, веселие от ситуации и типажи,истинскозабавлениена фона на любима музика, песни и луди танцив стила на рокендрола и туиста.С тозиспектакълвсекизрителщепопадне в двойнатазависимостна смеха и веселието, коитосагосподарите на истинския живот на сцената.

Творческата идея е на Димитър Шарков, който е автор и на сценичната версия на пиесата. Сценографията и костюмитеса на художничкатаАнтоанетаКостова, хореографията е на Катя Богданова, а помощник режисьор е Румяна Атанасова. В комедиятаучастватактьоритеБоянФърцов, ДетелинКандев, Иван Митев, КирилМилушев, Лиляна Иванова, Милен Иванов, Никол Бойчева, Полина Петкова иСтефкаЗлатковазаедно с балета на МДТ “КонстантинКисимов”.

Историята в „Слуга на двама господари“ щепренесепубликатав 60-те години на XX век в цветна Италия – в Неапол и Сицилия, които носят своятанаивност и чистота. В същотовремеевропейската цивилизация е пъстра, освободена, жадна за живот, усеща се едно ново пространство на духа, на удоволствието от живота.

Уникалнатадраматургическа структура е изградена от неочаквани обрати както за зрителя, така и за героите. Темата на спектакъла е двойственият живот, който води до пълнообъркване на истинскитестойности и изгубване на идентичността. Но от това не произлизатнякаквидрами или трагедии, а ярки комични ситуации и препятствия, коитогероитепреодоляват. На сценатаоживявапъстър карнавал, в койтовсекиима маска и се представяза съвършено друг. А в карнаваланяматабутата, няма забрани, страститеи емоциитесаоголени до краен предел, ажеланиятасанай-дръзки.

Билети за премиерата на «Слуга на двама господари» в София на 7 юни от 19 часа в Театър «Българска армия» се продават на касата на театъра,както и онлайн на в Grabo.bg-https://grabo.bg/sofia/na-teatar-0k963 и на http://www.tickets.tba.bg/

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *