Четири випуска графични дизайнери от СУ “Емилиян Станев”подредиха „Оп арт“ изложба

0

_cuva

Ученици от четири випуска на паралелката професия “Графичен дизайнер” на СУ “Емилиян Станев” подредиха “Оп арт” изложба. Всички творби са вдъхновени от работата на пионера в това визуално изкуство – Виктор Вазарели. “Оп арт” е стил, който използва изключително оптически илюзии, а работата по него изисква както познания по изобразително изкуство, дизайн, смесване на цветове, така и геометрия.

Възпитаниците на най-голямото училище в областта са работили повече от половин година по този проект. Те са творили в три направления – “Комбинаторика и цветознание”, “Графичен дизайн и Фотография” и “Колаж”. Работата по изкуството на Вазарели е изключително трудна, защото трябва да се създаде оптическа илюзия за очите, казват преподавателите на бъдещите графични дизайнери. И решават да ги поощрят с конкурс, който организират като част от заключителната работа по “Оп арт” проекта.
_cuva

Наградените творби и техните автори получиха заслужени аплодисменти и награди, осигурени от ръководството на СУ “Емилиян Станев”. Изложбата с всички участвали произведения ще бъде подредена в картинните галерии на три от етажите в училището и могат да бъдат видени до края на учебната година.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *