Ръководството на „Възраждане“ обучи 443 членове и ръководители на секционни избирателни комисии в Област Велико Търново

0

 

 

„Не искаме чужди гласове, но и един наш не даваме на другите!“ заръча на длъжностните лица в изборния ден Александра Тодорова, която е част от листата на „Възраждане“ и координатор на секционната им мрежа в областта.

Четиринадесет срещи с всички членове на СИК, предложени от „Възраждане“, проведоха кандидатите им за народни представители, които са и ръководители на организациите им. След като прегледали записите на всички секции в областта след местните избори, от „Възраждане“ се натъкнали на стотици нарушения на Изборния кодекс. Затова проведоха тези инструктажи, с които целят да гарантират законността на изборния процес във всички общини.

„Има ли хартиени бюлетини, има и измами“, категоричен е Ангел Янчев от „Възраждане“. И посъветва членовете да внимават дали записите на броенето вървят през цялото време и не снимат само марката на джинсите на някое длъжностно лице.

Искаме пълно и точно спазване на Изборния кодекс и на Методическите указания на ЦИК, допълни Тодорова. Законът е нашата сила. Никакви химикали на масата  при бюлетините. Правят гласовете невалидни с едно драсване в съседно квадратче. Не позволявайте да изсипват бюлетините от урните, изваждат се една по една, продължи Александра. Резултатът от всяка бюлетина да се обявява гласно, един да брои, друг да пише и внимавайте какво правят с хартиените бюлетини на малките и големи партии.

„Ние също бяхме извън Народното събрание преди 2 години, нямахме членове на СИК и помним как ни унищожаваха резултата“, заяви Янчев. Когато Х няма никого в избирателното помещение, някой злонамерен У слага бюлетините му при някой голям Z и контролите излизат, но кражбата е голяма. Сега държим да няма ощетени и всекиму неговото да бъде отразено.

В неделя се изправяме срещу смазвана десетилетия наред избирателна хартиена машина, няма да ни бъде лесно, споделят от „Възраждане“. Но ако тези, които отвратиха българите от изборите чрез медиите си, за да управляват те, чрез партиите си отново успеят в пълна степен, тогава демографската катастрофа ще се задълбочи още повече, войната ще надделее над мира, а демокрацията ще остане исторически спомен, заменен с диктат на малобройните корпоративни малцинства в съюз с чужди НПО-та.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *