Проф. д-р Костадин Ангелов: „Единствените смислени разговори през кампанията бяха с хората“

0

Всеки проблем има решение –  с правителство, на което делата да са много, а думите малко

 

Уважаеми великотърновци и жители на Велико Търново и областта,

 

Благодаря ви за търпението.

Търпението, което проявихте през отиващата си предизборна кампания.

Поредната за последните три години и надявам се – последната за следващите четири.

Кампания, породена от капризи, инат и фикс-идея за власт на ГМО-политици, които имаха цялата власт именно през тези три години. Но не им бе достатъчна..

 

Единствените смислени разговори през тези 30 дни бяха с вас – хората. Както е било винаги. Разговори за проблеми, решенията им, идеи как да подобрим живота в различните сфери и какво трябва да направим приоритетно за Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Лясковец, Павликени, Стражица, Елена, Златарица, Полски Тръмбеш и Сухиндол.

От опонентите ни чухме добре познати рефрени, звучащи като от изтъркана грамофонна плоча, пусната в поредното телевизионно предаване и в социалните мрежи.

 

Няма да забравя думите ви: „Не допускайте повече шарлатаните в управлението на държавата“. Но управление през последните три години просто нямаше.  

ГМО-политици, пишман-финансисти и набързо произведени академици създадоха нереалистични очаквания и надежди. Типично за всяка Популистка Партия.

Обещаваха мостове и тунели на конвейер, без да са забили два гвоздея в живота си. Обещаваха стотици километри магистрали, но да ги строиш, не е като да си играеш с „Лего“.

Заводите са все така на картинка, която някой сладко описва на Power Point, а доходите се оказаха вкусна кристална пица за инфлацията.

 

Времето  обаче върви, а България, особено Северна България, буксува на едно място.

От всички нас зависи да спрем загубата на време и ресурси!

Сещам се за едни думи, написани преди много години от големия български държавник – великотърновецът Стефан Стамболов:

„Ако някой ни попита какво правят днес българите, ние, като туриме ръката на сърцето си, отговаряме му тия две думи: стоят и чакат“.

Днес, 147 години след написаното него, да не стоим и чакаме, а заедно да върнем стабилността и сигурността в държавата ни – България.

С управление, в чийто дневен ред са исканията на хората, доходите, достъпното и всеобхватно здравеопазване, образованието, икономиката, инфраструктурата и инвестициите, общините и регионите – от големия град до най-малкото село. А не кешът, властта като самоцел и овладяването на службите.

 

Аз и всеки от колегите ми в ГЕРБ-СДС заставаме пред вас с имената, лицата, опита, умението да носим отговорност и да поставяме държавата пред политическия интерес. Лидерът на ГЕРБ Борисов го е доказал неведнъж.

Всеки проблем има решение – от извеждането на магистрала „Хемус“ и Присовските завои от комата на „промяната“ до безводието в Никюп, Ресен, Горна Липница и др.

Нужно е единствено правителство, на което делата да са много, а думите малко.

Доказали сме го, ще го докажем отново!

С вашата подкрепа и разум – за стабилна България в сигурна Европа!

 

С уважение към всички вас,

Проф. д-р Костадин Ангелов

Водач на листата на ГЕРБ-СДС за Великотърновски регион.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *