Ето кои са новите/стари народни представители от областта:

0

 

Костадин Ангелов, Димитър Николов, Йордан Цонев, Ангел  Атанас  Зафиров, Людмила Илиева, Йордан Цонев, Андрей Чорбанов и Йордан Цонев ще представляват избирателите във Великотърновска област в следващото Народно събрание, колкото и дълъг да е животът му, сочат предварителните анализи при сто процента обработени протоколи от РИК.

ГЕРБ очаквано печели изборите в региона с 11 887 гласа, но вкарва двама, вместо очакваните трима депутати, заради по-ниската избирателна активност и факта, че повече на брой по-малки партии и коалиции прескачат изборния праг. Така в парламента от най-голямата партия ще ни представляват отново проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов. Последният бе трети в листата, но за пореден път регистрира рекорден брой преференции и успява да измести втората Росица Димитрова. Той калкулира на сметката си цели 1 653 гласа.

 

Настоящият общински съветник от „Възраждане“ – училищният директор Ангел Янчев също отива в парламента, тъй като водачът и доскорошен депутат в няколко народни събрания Станислав Стоянов ще представлява избирателите си в Европарламента. Янчев е втори в листата и събира 637 преференции, а на негово място в местния парламент ще се закълне вероятно Венцислава Йорданова. „Възраждане“ събират общо 6 366 гласа от областта.

Коалиция ПП-ДБ изпраща едва един народен представител в лицето на адвокат Людмила Илиева –досегашен парламентарист и бивш областен управител. Коалицията събира 2 188 бюлетини, а Илиева има 293 предпочитания.

ДПС също вкарва досегашния депутат от областта Йордан Цонев с 299 преференции и общо за партията 6 374 гласа.

Изненадата на тези избори – „Величие“ също ще има свой представител от областта. Според протоколите за новата формация, която дори не беше отчетена от повечето социологически агенции в предизборната кампания, в региона са гласували 2 430 човека, което е доста сериозен резултат, а водачът й Павлин Петров регистрира внушителните 1 046 преференции!

БСП излъчва един народен представител в лицето на Атанас Зафиров, за когото са гласували 395 жители на десетте общини. За столетницата гласа си са дали общо 4 731 човека.

ИТН отново ще се представлява от Андрей Чобанов, предпочетен лично от 595 избиратели, а общо за формацията на Слави Трифонов гласа и са дали 2 006 жители на областта.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *