Задържаха 22-годишен, обвиняем за трафик на мигранти

0

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд – Велико Търново е наложил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 22-годишен обвиняем за трафик на мигранти – престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, пр. 1, т. 3, т. 4 пр.2, т. 5, т. 6 вр. ал. 1 вр. чл.20, ал.2 от НК..

З. М. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 05.06.2024 г. в гр. Килифарево, като извършител, в съучастие с Д. С.,  Р. Т. – помагач и И.И. – съизвършители, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал група чужденци – единадесет лица, пет от които непълнолетни, всичките без документи, да преминат в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на МПС – лек автомобил „Крайслер 300Ц“ и лек автомобил „Форд Галакси“ и е било съпроводено с неподчинение спрямо орган на властта – въпреки подадения с полицейски автомобил звуков и светлинен сигнал от полицейските служители при РУ – В. Търново – престъпление по  чл.  281, ал. 2, т. 1, пр. 1, т. 2, пр. 1,  т. 4,  пр. 2,  т. 5, т. 6, пр. 1 и т. 7, пр. 2,  вр. ал. 1 във вр. чл. 20  от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето, наличието на опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което ВТРП е внесла в Районен съд-Велико Търново искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На 07.06.2024 г. с определение на Районен съд – Велико Търново, обвиняемият З. М. е задържан с определение на съда.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *