При близо 50 % обработени протоколи: Димитър Николов от ГЕРБ -СДС отново е рекордьор по преференции. Водачът на „Величие” отвява дългогодишни политици

0

Димитър Николов, който е трети в листата на  ГЕРБ –СДС, е събрал най-голям брой преференции -758, от всички кандидати за народни представители в областта. Това сочат данните на Районната избирателна комисия – Велико Търново при обработени 47,84 % СИК протоколи.Следва го Росица Димитрова, за която при този брой протоколи са гласували 661 човека, водачът на най-голямата партия проф. Костадин Ангелов е получил доверието на 660 избиратели.

Димитър Николов за пореден път събира най-голям брой от гласовете на хората, имащи право на глас в областта.

Изненадващо, но следващият по събрани преференции не е някой от известните политически играчи в областта, а водачът на листата на ПП „Величие” Павлин Петров, за когото са гласували 508 човека. Той засега води по гласове на първият във „Възраждане” Станислав Стоянов с 421 гласа и наводачката на  листата на ПП-ДБ Людмила Илиева, която има 149 преференции.

Павлин Петров е великотърновец по рождение, завършил Старопрестолната професионална гимназия по икономика „д-р Петър Аладжов“ , след което се дипломира като магистър в специалност „Счетоводство и контрол“ към Стопанската академия „Д.А.Ценов“,  град Свищов. Работил е като счетоводител в „Търговска банка АД“, придобита впоследствие от „Хеброс банк“, където  от позиция „Счетоводител“ достига  до равнището „Регионален мениджър за Централна и Североизточна България“, а като „Регионален мениджър за Северна България“  работи и към банките „Биохим“ АД, „Юнионбанк“ АД и „Инвестбанк“ АД.

От 202 3г. е финансов директор на една от най големите  фирми за промишлено строителство и производство на метални конструкции и изделия  в Северна България  – „Лидер строй монтаж“ ООД,  базирана в град Павликени.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *