Възпитаници на СУ „Емилиян Станев“ спечелиха призови места на акордеонен конкурс

0
 
С две първи и три трети награди се завърнаха учениците от класа по акордеон на Станимир Демирев от най-авторитетния акордеонен конкурс в България –„Танцуващи клавиши“, който се провежда в Нови Пазар. За поредна година неговите ученици бяха единствените представители от музикалните паралелки в страната, мерейки сили със своите съученици от националните училища по изкуства. Александър Кирилов и Илия Ванков от II “а” бяха най-малките участници в тазгодишното 23-то издание на форума. Двамата се представиха отлично и завоюваха трети награди в I-ва категория “Първа група” и първо място във II категория “Камерни състави и оркестри”.
В най-силната III група Валентин Гавраилов от IX “а” клас трето място, даващо му право на едногодишна стипендия за даровити деца в областта на изкуството, отпускана от Министерството на културата и МОН.
Във вече традиционно се превърна първото място на дванадесетокласника Валентин Тодоров, който спечели призовото място в IV група. Той изпълни репертоар изцяло подчинен на регламента на конкурса – забавно-развлекателна музика от чуждестранни и български акордеонни композитори. С грамота за постижения в педагогическата работа за развитието на акордеонното изкуство у нас бе отличен и техния преподавател Станимир Демирев.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *