„Дари кръв, бъди част от спасението“, призовават и свищовските млади ротарианци

0

„Дари кръв, бъди част от спасението“ е слоганът на кръводарителската кампания, която Ротаракт клуб Свищов организира за втора поредна година с подкрепата на Отделението по трансфузионна хематология при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” в град Велико Търново. Това е и единствения кръводарителски център, който обслужва всички десет общини в областта.

Тази кампания винаги се радва на голям интерес от страна на гражданите на град Свищов и общината. През първото издание на кампанията са участвали 20 кръводарители, които са дарили над осем литра кръв. Това се равнява на четиридесет спасени животи. Тази година клубът се надява на още по-голям интерес и още повече кръводарители.

Тазгодишното издание на инициативата ще се проведе на 15.06.2024г. (събота) от 10:00 до 13:00 часа. Мястото на провеждане е МБАЛ „Д-р Д. Павлович“ град Свищов. Клубът кани всички, които са на възраст между 18 и 60 години, в клинично здраве, да станат част от спасението. За повече информация може да се следи страницата на клуба във Фейсбук, както и тяхното събитие.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *