Башар Рахал, Ники Илиев и други професионалисти в киното предизвикват младежи от Велико Търново да покажат своя талант

0
В дните от 21 до 23 юни във Велико Търново предстои първото издание на проект „Предизвикателството“, който дава възможност на младежи до 23 години за творчески кино дебют и създаване на късометражен филм.
Призоваваме всички филмови ентусиасти на възраст между 16 и 23 години! Пригответе се за едно вълнуващо тридневно кино приключение в културно пространство ТАМ от 21 до 23 юни 2024 г., посочват организаторите.
„Предизвикателството “ е уникална възможност за всеки, който се интересува от света на киното да покаже и развие своя талант. Събитието е от Културен календар 2024 на Община Велико Търново.
Участниците ще имат възможността да се включат в майсторски класове, водени от професионалисти в киноиндустрията, сред които Башар Рахал, Ники Илиев, Любомира Башева, Николай Мутафчиев и Кристина Верославова.
Майсторските класове ще обхванат различни сфери като: кинорежисура, продуцентство, сценарно писане, операторско и актьорско майсторство.
Но това не е всичко. След класове започва истинското предизвикателство. Отборите ще имат за задача да създадат късометражен филм с дължина до 10 минути само за 24 часа. Темата на филма ще бъде изтеглена непосредствено след майсторските класове, добавяйки елемент на вълнение и спонтанност към творческия процес.
Всеки отбор успял да приключи снимачния процес навреме, ще има възможност да представи своя филм пред публика на официалната прожекция.
Отборът победител, избран от менторите, ще спечели голямата награда от 1000 лв предоставена от NESCAFÉ и ще се състезава за националната награда.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура, Община Велико Търново и Национален Филмов Център.
Не пропускайте тази невероятна възможност да се учите от професионалисти и да предизвикате себе си.
Повече информация и регистрация на https://www.artefactcreations.eu/bg/the-dare-film-challenge

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *