Опашки се извиха пред офисите на застрахователите във Велико Търново, стотици коли и къщи са потрошени от градушката

0

Опашки се извиха пред офисите на застрахователи във Велико Търново след снощната опустошителна градушка. Все още няма обобщени данни за щетите, които са нанесени в региона, но потрошените коли и къщи са стотици.

Повечето застрахователни компании вече обявиха, че, за да улеснят регистрацията, огледите и завеждането на щети,  удължават сроковете за регистрация на щети по автомобили, сгради и друго имущество от бурята и градушката от 12 юни. Същото така, че при регистрацията на щетите, няма да изискват от клиентите документи от метеорологичните служби за доказване на бурята и градушката.

Някои от застрахователите призовават своите клиенти  самостоятелно да заснемат причинените вреди, като направят колкото се може повече снимки от различни позиции, и да представят снимките при регистрацията на щетата.

Офисите работят с удължено работно време, но призовават хора да имат търпение, защото тези дни се очаква голямо струпване  и в автосервизите заради големите щети по автомобилите.

Жители на региона продължават да заливат социалните мрежи с потресаващи снимки на снощното бедствие. На места градушката е достигала големината на топки за тенис. Над 400 коли в автокъщи край Велико Търново са почти напълно унищожени, съсипана е напълно земеделска  продукция.

Паднали дървета, отнесен покрив на Аулата, потрошени съоръжения има във Великотърновския университет.

сн. ВТУ

От пожарната съобщават, че до 6 часа тази сутрин са отстранили 26 паднали дървета във Велико Търново. Описването на щетите продължава. Припомняме, че още снощи кметът Даниел Панов свика спешно кризисния щаб за набелязване на мерки за справяне с бедствието.

Парк „Габровски“ във Велико Търново на сутринта след бурята. 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *