Шахматен празник в Горна Оряховица: Над сто деца се потопиха в света на шахмата

0

 

 

На 12 юни 2024 година Горна Оряховица посрещна Националното шахматно турне „Асеневци”. Под патронажа на кмета на община Горна Оряховица, Николай Рашков, и заместник-кмета Петя Иванова, събитието привлече вниманието на над сто деца от общината. Това е третата поредна година, в която клубът организира най-мащабния шахматен проект в страната с цел да популяризира шахмата сред младите хора.

„Нашата кауза е да популяризираме шаха сред подрастващите и да дадем РАВЕН ШАНС и възможност на всеки желаещ да тренира БЕЗПЛАТНО! Затова нашата мисия вече трета година е да обикаляме по малките населени места и общини – там, където децата нямат достъп до древната игра, за да им я представим и направим достъпна” – споделиха от ШК „Асеневци”.

Събитието в Горна Оряховица събра деца от цялата община, които споделиха своето вълнение и желание да се потопят в света на шахмата. Шахматен клуб „Асеневци“ предложи различни дейности, насочени към развиването на уменията и интереса към шахмата на младите участници. Сред тях бяха открит урок, който запозна начинаещите с основните правила и стратегии на играта, шахматна викторина, отборни и индивидуални игри. Завършекът на шахматния празник бе раздаването на ваучери за безплатен 4-месечен курс по шахмат с професионалните треньори на ШК „Асеневци”. Това дава възможност на всички участници от общината да продължат своето обучение и развитие в интелектуалната игра.

Специален участник в събитието бе гордостта на ШК „Асеневци“ и на Горна Оряховица ТЕОДОР ТУТЕКОВ – трикратен шампион на България. На 13 години Теди има в колекцията си 6 купи и няколко десетки медала.

Шахматният клуб „Асеневци“ благодари на община Горна Оряховица за гостоприемството и подкрепата за случването на събитието. Присъствието на кмета Николай Рашков и заместник-кмета Петя Иванова още повече подчерта значимостта на шахматния празник.

„Радваме се, че интересът към турнето нараства все повече с всяка година и партньорите в лицето на общините се увеличават прогресивно. Благодарим на ръководството на община Горна Оряховица за това, че се присъедини към благородната кауза за развитието на естествения интелект у децата!” – коментираха организаторите на турнето.

ШК „Асеневци“ продължава своята мисия и обещава да достигне до още повече населени места в страната, споделяйки радостта от шахматната игра и отваряйки нови възможности за развитие пред българските деца.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *