Задържаха двама, ограбили момче и мъж във Велико Търново на Пишмана и до болницата

0

За броени часове служители на РУ – Велико Търново задържаха двама съпричастни към извършването на два грабежа снощи.

Около 21,00 ч. в понеделник съдействие в полицията е потърсил местен жител. Той обяснил, че час по-рано, докато се  прибирало към дома си в кв. «Бузлуджа», малолетно момче е било застигнато от двама непознати, единият от които издърпал раницата му, в която имало мобилен телефон, дребна сума пари и връзка ключове и се оттеглил в неизвестна посока.

В 23,00 ч. друг гражданин е сигнализирал за идентичен случай в района на МОБАЛ «Д-р Стефан Черкезов». Непознат издърпал от ръката му чанта, с намиращи се в нея ключове, банкова карта, лични документи и телефон.

Въпреки предприети действия за блокиране на банковата карта от нея били извършени плащания в денонощен магазин. От проведените незабавни действия по разследването за броени часове криминалисти от РУ – В. Търново влезли в дирите на извършителите.

Като съпричастни към извършените деяния за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани двама местни жители на 20 и 24 години, известни на полицията, единият и осъждан. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *