Община Велико Търново откри дарителска сметка в помощ на пострадалите от градушката

0

Община Велико Търново откри сметка за дарения в подкрепа на хората от няколко населени места, чиито домакинства и домове пострадаха от градушката на 12 юни 2024 г. Най-значителни са материалните щети в селата Малки чифлик, Шереметя, Къпиново, Церова кория, Арбанаси.

Даренията могат да бъдат направени по банков път на името на:

Община Велико Търново

Сметка за дарения, основание: Природно бедствие на 12.06.2024 г.

Общинска банка АД – град Велико Търново

IBAN: BG43 SOMB 9130 8424 7612 44

BIC: SOMBBFSF

Продължава работата на комисиите на Община Велико Търново, сформирани от кмета Даниел Панов. Екипите са на терен и по списък, предоставен от кметовете на населените места, оглеждат всички пострадали имоти за увредени покриви, прозорци и фасади. На място се съставя се цялата необходима документация, която да послужи за отпускане на еднократна държавна помощ на засегнатите домакинства – до 1520 лева (три пъти линията на бедност).

Над 14 000 цигли и керемиди са дарени до момента за селата Шереметя, Малки чифлик, Къпиново и Церова кория. Очакват се още доставки и през следващите дни. Организацията по разпределянето се прави от кметовете на населените места.

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов благодари на всички, които се отзовават и помагат на хората от засегнатите населени места в община В. Търново.

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *