Деца рисуват вълшебен автомобил, който ще вози щастливи хора във Велико Търново

0

Печалбата от продажбата на новата кола ще бъде дарена за оборудване на кабинетите по рисуване в СУ „Емилиян Станев”

Вълшебен автомобил рисуват децата от паралелките по изобразително изкуство в СУ „Емилиян Станев“  във Велико Търново. Те творят върху чисто нова лека кола, предоставена с тази цел от представителството на „Volkswagen“ във Велико Търново. Колата ще бъде продадена, а средствата ще бъдат дарени за закупуване на техника – екрани и графични таблети за кабинетите по изобразително изкуство и графичен дизайн.

Искаме децата да вярват в своето чудо, те са родени художници, артисти и са безкрайно талантливи. Нашият принос е минимален  – просто предоставяме един нов автомобил. Най-важното  което искаме да им покажем е, че могат с изкуството си, с творчеството си, да направят така, че в училището им да се случват прекрасни неща, посочи Ирена Солакова, един от собствениците на автомобилното представителство  във Велико Търново. Тя поясни, че когато колата бъде  напълно изрисувана от децата, ще бъде лакирана в сервиз на фирмата и за три месеца ще бъде предоставена за тест драйв по улиците на Велико Търново. След това ще бъде продадена, а  печалбата от продажбата ще бъде безвъзмездно дарена на училището за оборудване на кабинетите. Надяваме се че, хората, които карат автомобила, ще бъдат щастливи, а  клиентът, който го купи, ще припознае каузата  на децата, допълни Солакова.

Сред художниците е осемгодишната Ралица. Тя  рисува принцеса, която разпръсква вълшебен прашец, от който се показва пеперуда. До нея твори Елена, на 8 години, която сътворява красиво цвете в още по-красива ваза. Ние можем да нарисуваме всичко, категорична е малката художничка.

Деветгодишният Еди смело се е покатерил на капака на новата кола, за да изрисува там морето, чието дъно е покрито от приказни корали.

Поляна  с вълшебни цветя, летящи риби, анимационни герои, фантастични животни пресъздават децата, които вярват, че колата ще стане притежание на добър човек, който също вярва в чудеса и вълшебства и ще го направи много щастлив.

Бояна Пеева, преподавател по изобразително изкуство в училище „Емилиян станев” споделя радостта си от въодушевлението на нейните възпитаници.  Имаме нужда в кабинетите ни по изобразително изкуство да бъдат поставени големи екрани, които да предават ярки и наситени цветовете, споделя г-жа Пеева. Тя се надява, че каузата ще успее, защото със средствата ще бъдат закупени и специални таблети за по-големите ученици, които изучават графичен дизайн.  Доброто  в днешни дни се случва, особено, когато се съберат на едно място толкова лъчезарни, талантливи и усмихнати деца като нашите, категорична е преподавателката.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *