Първа мисия на въздушната линейка от Велико Търново. Хеликоптерът откара мъж, тежко пострадал при катастрофа, до „Пирогов“

0

 

Медицинският хеликоптер транспортира 62-годишен мъж в тежко състояние от болницата във Велико Търново до „Пирогов“ в София.

Мъжът е пострадал при катастрофа в следобедните часове и е докаран в Спешното отделение на областната болница с тежка политравма.

„Пациентът е в тежко общо състояние, с множество увреждания на шийните прешлени, 7 счупени ребра и гръдна кост, полифрагментна фрактура на ляв долен крайник, кървене. Състоянието му изисква много високопрофилирана медицинска помощ. Затова потърсихме помощ по въздух“, обясни изпълнителният директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Даниел Илиев.

Незабавно е създадена организация и координация между всички звена. Въздушна линейка кацна по спешност в неделя вечерта на хеликоптерната площадка в двора болница.

„Искам да благодаря на България Хели Мед Сързвиз и на Спешната въздушна медицинска помощ, които се отзоваха изключително бързо, съдействаха заедно с Министерство на здравеопазването за прием на болния в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“, на които също благодарим, допълва още д-р Даниел Илиев.

Това е първа успешна мисия на въздушната линейка до областната болница във Велико Търново, където през април беше възстановена хеликоптерната площадка, която е готова да посреща спешни полети.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *