Венелин Хаджирадев е новият президент на Ротари клуб – Велико Търново

0

За пръв път беше връчена награда на името на инж. Банко Банков 

Венелин Хаджирадев е новият президент на Ротари клуб – Велико Търново. Снощи на изискано тържество беше отбелязано началото на новата ротарианска година и се състоя церемонията по смяна на огърлиците на президентите на Ротари клуб, Ротаракт клуб Интеракт клуб, Ротакидс и Сателитен клуб – Павликени.


Щастлив съм, че по време на моето президентство беше реализиран най-мащабният проект в 85-годишната история на най-големия Ротари клуб в България, каза в приветствието си досегашният президент Николай Тончев. Той благодари на всички, с помощта на които бяха събрани над 600 000 лева за пълно обновяване на Отделението по педиатрия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ по проект „Светулка“ и то се превърна в най-модерното в страната.
Венелин Хаджирадев прие огърлицата и пожела на ротарианците и техните семейства да пазят магията на Ротари, която обединява хора, преборили своите различия в името на безкористната си служба в полза на обществото.


51-годишният Хаджирадев развива бизнес в областта на ресторантьорството, търговията  и производството на хранителни продукти. Той не скри вълнението си, че ще служи в годината, когато и неговата дъщеря Мариела Хаджирадева прие огърлицата като президент на Ротаракт клуб – Велико Търново. Младежката структура на Ротари също е сред най-активните в страната и през миналата година има реализирани 12 успешни инициативи в полза на обществото.
За пръв път снощи Ротари клуб връчи и награда на името и в памет на пастпрезидента и дългогодишен член на клуба инж. Банко Банков, учредена от неговата съпруга Галя Банкова. Тя ще се присъжда на  дарители, които не са ротарианци, но подкрепят каузите на организацията. Отличието получи Мирослав Велчев, един от големите  спомоществователи за ремонта на детското отделение. „Човек е жив, докато го помнят!“, сподели развълнувана Галя Банкова при връчването на наградата.


По традиция на бала по смяната на огърлицата бяха отличени членове на клуба и организации за активна и безкористна служба в полза на обществото.


Петима ротарианци получиха и най-високото отличие на Ротари интернешънъл „Пол Харис“. Паст дистрикт гуверньорът на Ротари България Митко Минев връчи значките на Станислав Стоянов, Милен Георгиев, Даниел Маринов, Веселин Старирадев и Калина Широкова.


Един от най-вълнуващите моменти на тържеството беше приемът на нови членове на Ротари клуб – Велико Търново. Своята клетва положиха Петър Тишков, Стефан Войчев, Александър Каймакански  и Велимир Кенаров.


Официално встъпи в длъжност и новият борд на РКВТ със секретар Денислав Сираков, който е и елект президент, церемониал майстор Стефан Николов и ковчежник Лора Денчева.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *