Великотърновският депутат от „Величие” и още петима негови колеги напускат групата в Парламента и тя се разпада

0

Шестима депутати, сред които и великотърновският народен представител Павлин Петров, напуснаха групата на „Величие. Заявления са подали Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова. Така членовете на парламентарната група стават по-малко от 10-има, което означава, че тя не може да съществува.

Припомняме, че в четвъртък Централният съвет на партията призова Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната група, а Виктория Василева доброволно да се откаже от заместник-председателската позиция в Народното събрание. Това решение беше публикувано и в официалния сайт на партията.

Павлин Петров беше една от изненадите на последните предсрочни парламентарни избори. Той влезе в Народното събрание без почти никаква предизборна кампания, като получи повече преференции от активни играчи в политиката от региона. Водачът на листата на  „Величие“ в 4-ти МИР-Велико Търново е роден през 1967 г. във Велико Търново. Завършил е СА „Д. А. Ценов“ в Свищов със степен магистър по „Счетоводство и контрол. Бил е на водещи позиции в банковата сфера, от 2023 г. е финансов директор на една от най-големите строителни компании в региона .

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *