Областният съвет на ДПС: Никога няма да допуснем разделение на ДПС!  

0

 

Декларация за единството на ДПС разпространи Областният партиен съвет по повод случващото се в елита на партията и сътресенията в ПГ около несъстоялия се първи мандат и разцеплението в партията. Документът е подписан от 30 човека и в него се призовава за мъдрост и разум.

„Декларираме дълбоката си загриженост за нашата партия. През изминалите дни се случват обстоятелства, които огнетяват и опетняват името на нашата партия. Наблюдаваме едно въвличане в кръг, който злослови с авторитета на нашите водачи“, се казва в текста.

И се апелира към това „всички да не се поддават на интриги,  да работят с разум. Заедно всички да се противопоставим на злонамерените опити за всяване на разпри в нашите структури. Убедени сме, че мъдростта на почетния председател д-р Ахмед Доган и себеотдаването на председателя г-н Делян Пеевски ще запазят спокойствието, диалога, единството, екипността и толерантността на в политиката на национално и световно ниво“, пише още в декларацията.

„Соломоновската позиция“ на областните лидери на ДПС са в отговор на разделителните процеси в партията, провокирани от различните позиции на Доган и Пеевски. Умерената линия на регионалните активисти не е изненада, тъй като те държат лоялна линия и към двамата авторите в ДПС. Още повече, че преди време Певски спечели депутатски мандат от Великотърновски избирателен район, но предпочете да представлява друга област и вместо него от тогава до момента депутат е Йордан Цонев. Пеевски добре се грижи и кадрите си във Великотърновско, тъй като от няколко дни партията има свой заместник-областен управител,  след като почти година за мястото не успяха да се разберат коалиционните партньори в предишното управление.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *