Въвеждат още по-строг воден режим в Ресен. От сушата рязко намаля дебитът в питейните водоизточници

0

Още по-строг воден режим въвеждат във в Ресен. За това съобщи кметицата на най-голямото великотърновско село Радослава Иванова.

Тя е провела разговор със заместник-директора на „ВиК „Йовковци” инж. Росен Трифонов във връзка с очертаващ се сериозен проблем с подаването на питейна вода в селото.

В резултат на наблюдения от специалисти е констатирано, че поради продължителните високи температури и засушаването, рязко е намалял дебитът на питейните източници, захранващи територията на село Ресен.  Водният стълб в резервоарите се изчерпва бързо и е наложително въвеждането на по-строги ограничения във водоподаването, съобщи Иванова.

Във връзка с това„ВиК „Йовковци”  въвежда режим на водата в селото

Часовете с водоподаване ще са от 05.00 ч. до 10.00 часа и от 17.00 ч. до  22.00 часа.

Водя няма да бъде подавана от 10.00 до часа и от 22.00 ч. до 05.00 часа.

Режимът пробно ще е валиден за 11 юли – четвъртък и за 12 юли – петък 2024 г.

Ако се събере вода в резервоарите, ще ви информирам допълнително за водоподаването през почивните дни, посочва Радослава Иванова. Тя призовава всички жители на село Ресен да  преустановят поливането на зеленчукови градини, цветни алеи и безразборното разхищаване на вода за питейно-битови нужди,.

Всички знаем, че проблемът с безводието е глобален! Призовавам съгражданите си да се отнасят отговорно и с разбиране към проблема с водата, защото тя е един от най-важните ресурси на Земята и е жизнено необходима за всички!, допълва Иванова.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *