Младежите от БСП зарадваха децата с книги за лятната ваканция

0

Светослава Иванова

За втора поредна година младежите от БСП във Велико Търново подаряваха книги на децата в парка „Марно поле“. Инициативата се превърна в традиция, а днес мобилните телефони бяха заменени с интересно четиво.

Книгите бяха събрани от дарения, а разнообразните заглавия зарадваха както по-малките, така и по-големите ученици. Книги бяха подарявани също на родители, баби и дядовци, които предпочитат да възпитават децата си с любими наши и чужди произведения.

„За втора поредна година инициативата се превърна в празник за децата във Велико Търново. Подарихме събраните книги за по-малко от два часа. Това означава, че децата все пак искат да четат и все още магията на книгата е по-силна от съвременните технологии. Удовлетворението е голямо за нас, да провокираш едно дете да чете, вместо да изтегли поредното приложение, това наистина е трудно, но ние успяхме да го постигнем днес“, сподели председателят на Младежкото обединение във Велико Търново- Михаил Михалев.

Стотици книги бяха подарени днес, а на място идваха и хора, които даряваха детски издания за кампанията. Сред дарителите бяха и от Демократичния съюз на жените във Велико Търново.

Младежите от БСП провеждат подобна инициатива и за Първия учебен ден. Вместо книги обаче те подаряват учебни пособия.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *