февруари 27, 2024

DJ Емо има 270 оригинални фланелки с марката “Манчестър Юнайтед”

0

Светослава Иванова

 

Едва ли има по-голям фен на „Манчестър Юнайтед“ във Велико Търново, че и в цяла България от култовия за няколко поколения тийнейджъри в болярския град DJ ЕМО. Нещо повече – от години  той е председател на българския фен клуб на червените дяволи и естествено отдава малкото си свободно време и на тази своя страст. Иначе ангажиментите му са разпределени между семейството и бизнеса, а от около три години Емо успешно развива популярния вече „Клуб 7“ като място за срещи с имените спортисти, музиканти, писатели, поети, артисти и хора на духа. Над 150 звезди от шоу бизнеса са гастролирали вече в клуба, а в момента Емо е зает с организацията на мача между ветераните на „Етър“ и „Манчестър“. Топ събитието ще е на стадион „Ивайло“ на 11 октомври тази година.

 

Днес 48-годишният някогашен продуцент на търновските момичета от „Сладки мечти“ призвана, че продуценството всъщност е негова неосъществена докрай мечта. “Сладки мечти” може и да не съществуват като група, но успехите им са безспорни – самостоятелен албум “Свят”, девет клипа, вокали с албума на Лили Иванова “Ветрове”. Всяко от момичетата пък, които преди девет години няколко седмици бяха на първо място в топ сто на българските песни, вече е поело своя път, разказва Емо.

Самият той също вече е поулегнал, което се дължи на 10 годишният му син Алекс. Впрочем синът му разбира се е кръстен на знаменития треньор на сър Алекс Фергюсън…

А страстта на Емо към любимия отбор се е превърнала в начин на живот и култура на поведение. Емо е имал щастието да гледа на живо над 30 пъти червените дяволи на стадиона Олдтрафорт. Всичките играчи на английския клуб са любими, но номер едно си остава Дейвид Бекъм.

“Харесвам много и Ерик Кантона, Марк Хюстън, Райън Гикс. С Бербатов пък сме добри лични приятели, той е уникален талант. Сър Алекс, с когото се познавам много отдавна, ми е казвал навремето, че Бербатов е гений, че вижда това, което другите футболисти не виждат, но че иска да практикува по-бърз футбол”, разказва още Емо.

В националния фенклуб на Манчестър Юнайтед в България пък членуват 634-ма души, а минимумът според стандартите е 50 човека. Колеги по футболна страст на търновеца са китаристът на БТР Славчо Николов, проф. Николай Овчаров, Вики от “Мастило”, проф. Хитко Вачев, Данчо Караджов от “Сигнал”и разбира се… свищовлията Марин, който води няколко съдебни битки за да извоюва правото да се казва Манчестър Юнайтед.

Членовете на клуба плащат по 40 лв. годишен внос, които отиват най-вече за административните разходи на клуба. Правят и много благотворителни прояви, насочени към това младите хора. Със собствени средства членовете на клуба направиха и пет детски площадки във Великотърновската детска градина “Здравец” и в най-голямата забавачка на Южна България – “Калина Малина” , както и в Пловдив, София и Димитровград .

Самият той е от горе до долу облечен с дрехи от марката на любимия клуб. Притежава цели 270 оригинални фланелки на Юнайтед, като най-скъпата от тях е 300 паунда. Принадлежала е на Дейвид Бекъм, а Емо се сдобил с нея чрез търг.

Малкият му син разбира се също носи дрешки с марката на любимия отбор и дори знае в оригинал химна на червените дяволи. Татко му пък има 33 часовника с логото на Манчестър – по един за всеки ден от месеца “Ако жена ми някога реши да разпродава дрехите ми вероятно с парите ще може да си купи нова къща”, шегува се Емо, на когото дори и калъфката на лаптопа му също е с любимата марка.

“За мен това вече е начин на живот. Пропагандирам толерантност, благотворителност, спортсменство, дори всяка година дарявам кръв. Искам младите хора да са възпитани дори и на стадиона и да поздравяват своите съперници, вместо да крещят и викат”, обобщава DJ Емо.

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *