30 автомобила ще се състезават в „Раховец – Лясковец 2019“

0

 

30 автомобила ще участват в седмото издание на Планинското състезание „Раховец Лясковец 2019”, което започва в неделя от 10.00 ч. Една трета от състезателите ще направят дебют в състезанието, което е ІV кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Организатори са  Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.

По-рано днес автомобилите преминаха административно-технически преглед в Горна Оряховица. Състезанието бе официално открито от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който пожела на пилотите безаварийно каране и успешно представяне в надпреварата. Приветствие отправи и кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова. Тя увери, че и тази година са осигурени много добри условия по трасето и пожела успех на всички. Официален гост бе и президентът на АФБ Камен Михайлов.

Същинската надпревара е утре, когато автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона до манастира „Св. Св. Петър и Павел”.

Тази година шампионатът ще се проведе по нов правилник. В деня на старта, състезателите ще направят един тренировъчен манш, който ще започне от 10.00 ч. Това им дава възможност да пробягат и да опитат трасето в самия ден на надпреварата. Дължината на трасето е 3 350 м. и е едно от най-атрактивните и най-техничните в България. То е напълно подготвено и обезопасено, уверяват организаторите.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *