Зам.-кметът на Горна Оряховица Йорданка Кушева издаде лирически сборник

0

 

Четвъртата си книга „Полюси“ издаде заместник-кметът на община Горна Оряховица Йорданка Кушева. С този факт, чаровната, енергична и с широка усмивка дама опроверга схващането, че в местната власт непременно работят скучни чиновници, които нямат време за изкуство. Нищо повече – книгата на Дани, както я наричат приятелите й, е лирически сборник с цели 149 стихотворения, обединени в осем тематични цикъла. Те са писани в рамките на една година и са различни по вид и строфика – от класически през импресионистични форми.

Дани Кушева…

Първата книга на Йорданка Кушева се състои от импресии, втората от есета в съавторство, а третата е новелата „Нишки“. Стихотворенията й ще бъдат представени официално на четвърти септември от 17.00 ч. в Художествената галерия в Горна Оряховица, а във Велико Търново – на 12 септември в книжарница „394“.

Преди да се захване с тежкия ресор „хуманитарни дейности“, настоящият заместник-кмет на Железничарския град има опит в сферата на публичните комуникации. Дани е завършила специалността „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, както и специализация по управление на образованието.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *