Адвокат Калоян Янков е кандидатът за кмет на „Демократична България“ за Велико Търново

 

В листата са изтъкнати лекари, адвокати, бизнесмени, хора на словото и културата

На емблематичното за болярския град място хан „Хаджи Николи“ коалиция “Демократична България” представи официално кандидата си за кмет на община Велико Търново, листата с кандидати за общински съветници и кандидатите си за кметове на населени места.

Кандидат за кмет и водач на листата е адвокат Калоян Янков. Той е роден в Самоводене, израснал е във Велико Търново и е завършил право с Софийския университет. Семеен е, има дъщеря.

“Израснал съм във Велико Търново и ме боли за неговия нереализиран потенциал. Заедно трябва да го направим по-добър за живеене. Ние от “Демократична България” се явяваме, за да предложим компетентно енергично управление, което да се заеме с решаването на неговите проблеми”, заяви адвокат Калоян Янков.

Като основни проблеми на града той очерта ниските доходи, чистотата на въздуха, като подчерта, че в старата столица има “обръч от фирми” на ДПС и с ГЕРБ промяна не може да се очаква.

“Основната цел на “Демократична България” е да обединим демократично мислещите хора във В. Търново, които не са доволни от сегашното управление”, подчерта адв. Калоян Янков. По думите му никой от другите кандидати не представлява алтернатива на настоящото управление, а те  по-скоро са мимикрия и допълнение.

„Повечето от тях търсят начин да осребрят гласовете, които са получили на изборите за изгодни сделки, постове в общината и други облаги. БСП също не е алтернатива на управлението, колкото и да се представя за такава. БСП няма намерение да разруши модела на управление, а по-скоро да се възползва от него. В това отношение ГЕРБ и БСП си приличат. Във Велико Търново, а до голяма степен на национално ниво, те са политически братовчеди и имат общ корен. Дели ги една ограда. И мисля, че оградата се намира някъде в Арбанаси“, подчерта още Калоян Янков.

Листата на „Демократична България“  е основно от гражданската квота, в нея има адвокати, лекари, бизнесмени, спортисти, хора на културата и т.н.

“Ние сме тук с една обща голяма цел – да сменим този порочен управленски модел. Имаме една власт, която се грижи не за общото благо, а за обществените поръчки, порочните зависимости и приятелските кръгове”, заяви Елена Чамуркова, която е под номер две в листата. Тя е журналист, писател и доктор по политология. Омъжена е, има двама сина. Автор на политическите трилъри „Обществена поръчка“ и „Изнудвачът“.

Трети е представителят на „Зелено движение“ Якоб ван Бейлен. Той е и единственият чужденец, гражданин на ЕС, сред великотърновските кандидати за Общинския съвет. Роден е в Холандия, има две дъщери. С дълъг професионален опит в издателската сфера. Живее в България повече от 11 години. Интересува се от музика, фолклор, туризъм и история.

Любомир Марков през последните 15 години управлява търговско дружество в областта на туризма, затова негов основен приоритет е развитието на културата и туризма.

Светла Йорданова е изтъкнат треньор и състезател по шахмат, републикански шампион.

Д-р Мавроди Калейнски е лекар специалист в акушерството, гинекологията и репродуктивната медицина. С множество участия в граждански инициативи, международни миротворчески мисии и опит като общински съветник в комисията по здравеопазване и социални дейности.

Сева Памукчиева придобива юридическо образование в България и Германия. Адвокат е във ВАК и практикува в областта на Гражданското право.

Искра Стоянова е кандидатът за кмет за село Шемшево, а Антон Кръстев – за Леденик.

С номер 66 ще участва “Демократична България” в настоящите избори във всички общини.

Ето и пълната листа:

Калоян Милков Янков

Елена Светославова Чамуркова

Якоб ван Бейлен

Любомир Христов Марков

Светла Недева Йорданова

Мавроди Евстатиев Калейнски

Сева Тони Памукчиева

Красимир Антонов Труфев

Таня Илкова Илиева

Владислав Димитров Иванов

Ирина Стефанова Косева

Сашко Иванов Филев

Ивайло Владимиров Вълчев

Виолета Бориславова Христова

Христо Димитров Димитров

Стефан Костадинов Цонев

Пенко Петров Пенков

Радка Маринова Крумова

Светлозар Методиев Влайков

Катерина Иванова Милушева

Антон Тодоров Кръстев

Галин Розинов Харизанов

Елена Стоянова Димитрова

Цветозар Илиев Цачев

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.