Най-вдъхновяващият лекар доц. Светлозар Стойков оглави листата на „Алтернативата на гражданите” във Велико Търново

0

 

Доц. д-р Светлозар Стойков, началник на Акушеро-гинекологичното отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, е водач на листата за общински съветници на Коалиция „Алтернативата на гражданите” във Велико Търново. Листата беше регистрирана вчера в Общинската избирателна комисия. Тя е единствената със сто процента гражданска квота. Обединението на професионалисти и доказали се личности може да промени статуквото на двуполюсния политически модел в града и в страната, е една от тезите в платформата на коалицията.

Доц. Стойков завършва през 1986 г. висше медицинско образование в Медицинския университет в Плевен като първенец на випуска. През 1992 г.  придобива специалност по акушерство и гинекология, а две години по-късно получава научна степен „Кандидат на медицинските науки“.

Професионалният му стаж започва като ординатор в АГО при Районната болница в Г. Оряховица и  ординатор в АГО при Окръжна болница „Д-р Стефан Черкезов“ във В. Търново. В периода 1990-1993 г. е редовен аспирант в Катедра „Акушерство и гинекология“ при ВМИ-Плевен, където е работил като ординатор. Придобива степен  главен асистент и в последствие доцент по акушерство и гинекология при Катедра „Акушерство и гинекология“ в МУ-Плевен. От 2008 г.  е ръководител на катедра „Акушерски грижи“ при факултет „Здравни грижи“ в университета.

През  2015 г. доц. Стойков се връща във Велико Търново, за да възроди отделение по акушерство и гинекология в  МОБАЛ  и става негов началник. Има над 15 специализации у нас и в чужбина и над 90 публикации и участия в научни форуми у нас  и по света.

Доц. Стойков е носител на наградата „Велико Търново”. Призът му бе връчен за неговите значителни заслуги към града, за високи постижения и особен принос в сферата на здравеопазването и демографията. В предложението беше изтъкнато, че благодарение на неговия професионализъм и на умелото ръководство на неговия екип, жените от Велико Търново и региона са възвърнали изгубеното доверие в отделението на нашата болница. През последните няколко години е устойчива и възходяща тенденцията в Родилното отделение да се раждат над 1000 бебета. Това е изключително голям принос за подобряване на демографската тенденция в града и региона.

През април тази година доц. Стойков спечели безапелационно  най-много гласове  и стана първи  в кампанията „Лекарят, който ме вдъхновява“ на социалната мрежа за здраве CredoWeb.

Втори в листата е Тодор Тодоров. 50-годишният великотърновец е собственик на просперираща агенция за недвижими имоти. Завършил е специалност „История и география” във ВТУ и магистратура „Бизнес с недвижими имоти” в УНСС. Семеен, с две деца. Тодоров е бил два мандата общински съветник във В. Търново от листата на СДС, в периода 2001-2003 година е бил председател на Общинския съвет в старата столица, а в следващия мандат – заместник-председател на ОбС. От над 15 години управлява успешно своя частен бизнес.

Трети в листата за общински съветници е директорът на ОУ „Вела Благоева” Ангел Янчев.Той е един от безспорните авторитети сред педагогическото съсловие в града. Училището, което ръководи, въвежда иновативни методи на обучение, а възпитаниците му са носители на многобройни награди от конкурси и надпревари, които доказват отличното ниво на обучение.

В листата на „Алтернативата на гражданите” е и един от „златните“ футболисти на „Етър“ – Бончо Генчев. Генчев е шампион и носител на Купата на БФС с отбора на „Етър“ през 1991 г., двукратен бронзов медалист с виолетовия екип през 1989 и 1990 г., бронзов медалист от Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година.

Бончо Генчев е първият българин, играл във Висшата английска лига. Почетен гражданин на Велико Търново. Сега е председател на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново.

Пети в списъка на кандидати за общински съветници е 41-годишният Любомир Филипов. Има две магистратури „Финансов анализ и контрол”  и „Застраховане и социално дело” в СА „Д. Ценов“ – Свищов. Собственик на няколко дружества, представител на „Адрес” – най-голямата фирма за недвижими имоти в България. Екслузивен представител на БГ СКЛАД – най-голамата платформа за индустриални имоти в страната.

31-годишният Димитър Иванов, който е шести в листата, притежава две магистърски степени – по политически науки от Правителствената академия „Джоу Енлай” в Китай и по международен мениджмънт от Лондонския университет, колеж „Бърбек”. Има бакалавърска степен „Туризъм” от ВТУ.

Има собствен бизнес в сферата на туризма, като една от основните му цели е промотирането на България като туристическа дестинация на китайския пазар. Иванов е представител и на американска компания за нанотехнологии. Женен, с едно дете.

46-годишният Георги Владов е на осма позиция в списъка на „Алтернативата на гражданите”. Той е завършил „Маркетинг и мениджмънт” в УНСС. В периода 1999-2003 година е регионален мениджър на МТел за Централна Северна България, а от 2005 до 2009 г. е регионален мениджър на „Виваком” за Централна Северна България. Вече над десет години развива частни бизнес проекти, председател е на Фондация „Търново”.

 

 

ПЪЛЕН СПИСЪК С ЛИСТАТА НА „АЛТЕРНАТИВА ЗА ГРАЖДАНИТЕ”

 

1.СВЕТЛОЗАР НИКОЛОВ СТОЙКОВ

2.ТОДОР ДАМЯНОВ ТОДОРОВ

3.АНГЕЛ ВАСИЛЕВ ЯНЧЕВ

4.БОНЧО ЛЮБОМИРОВ ГЕНЧЕВ

5.ЛЮБОМИР АЛЕКСАНДРОВ ФИЛИПОВ

6.ДИМИТЪР ВЕСЕЛИНОВ ИВАНОВ

7.МАРИН ГЕОРГИЕВ ДЖАМБАЗОВ

8.ГЕОРГИ НИКОЛАЕВ ВЛАДОВ

9.СВЕТОСЛАВ ИЛИЕВ ДЕРМАНСКИ

10.НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ МУТАФЧИЕВ

11.ДИМИТРИНКА МАРИНОВА МАРКОВА

12.ЛЪЧЕЗАР ПЛАМЕНОВ ИЛИЕВ

13.НИКОЛАЙ МАРИНОВ УЗУНОВ

14.НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ХРИСТОВА

15.МАРИЯН ИВАНОВ ДИМИТРОВ

16.КАЛОЯН ГЕНЧЕВ НЕНЧЕВ

17.ПЛАМЕН АСЕНОВ НИКОЛОВ

18.СТОЯН ЗДРАВКОВ ЗДРАВКОВ

19.КРИСТИЯН ЮЛЧЕВ ДОНЧЕВ

20.ИСКРЕН ИВАЙЛОВ КОСЕВ

21.ПЕТЪР ДОБРОМИРОВ ПЕТРОВ

22.ЗДРАВКО ПЕТЕВ ПОПОв

23.ДЕСИСЛАВА КИРОВА ДИМИТРОВА

24.БОРИСЛАВ АТАНАСОВ АЛЕКСАНДРОВ

25.ЙОРДАН ХРИСТОВ ХРИСТОВ

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *