Обявиха победителите в кампанията за лятно четене на Регионалната библиотека

На 08.10.2019 г. се проведе официалното награждаване на отличени и наградени деца след проведен детски конкурс. За трета поредна година Регионална библиотека обяви кампанията за лятно четене. Тази година мероприятието беше под наслов „Ела в библиотеката с приятели” под патронажа на г-н Венцислав Спирдонов. За периода от 15 юни до 15 септември ученици от община Велико Търново се надпреварваха в заемането и прочитането на повече книги. Крайната цел беше да се насърчи четенето от ранна детска възраст и това да стане под форма на игра и печелене на награди.
След анализирането на резултатите и съблюдаването на спазването на правилата за заемане на библиотечни единици, специалистите от Регионална библиотека селектираха имената на печелившите.
Наградният фонд е осигурен от фирма „Кроношпан” – гр. Велико Търново.


Първа награда /лаптоп/ е за Александър Иванов Драгостинов, ученик в 4 клас. Той е прочел 41 книги за периода на кампанията.
Втора награда /четец/ е за Михаел Нинов Михов, също 4 клас, с прочетени 37 книги.
Трета награда /таблет/ е за първокласничката Александра Калоянова Георгиева, която е прочела 34 книги.
Електронен четец като Награда за своя личен пример получи г-жа Нели Димитрова Митева, учител в ОУ „П. Р. Славейков” – гр. Велико Търново.
Бяха присъдени също Специални и поощрителни награди за деца от предучилищна група до 8 клас. Награди са осигурени от издателствата Клет, Просвета и Абагар.
Регионална библиотека „П. Р. Славейков” – гр. Велико Търново връчи две Семейни награди – за сем. Мошеви и сем. Цанкови, които са активни читатели и потребители на услугите на институцията.
Тази година традиционната вече Награда за партньорство беше връчена на ОУ „П. Р. Славейков” – гр. Велико Търново. Наградата се присъжда след дългогодишно сътрудничество между двете институции и безброй успешно проведени съвместни прояви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!