Нова реконструирана улица откриха в Павликени

0

 

 Новата реконструираната улица „Цанко Церковски“ беше официално открита в Павликени. Лентата й прерязаха вр.и.д. кметът на Община Павликени – инж. Анастасия Вачева и управителят на фирмата – изпълнител Гергана Момчилова.

Само преди няколко месеца състоянието на ул. „Цанко Церковски“ беше изключително лошо – нямаше настилка, нито тротоари. Сега улицата е асфалтирана, с тротоари и красив облик. Строително-ремонтните дейности са финансирани изцяло със средства от бюджета на Община Павликени в размер на 150 980 лева.

Чрез тази инвестиция е осъществен един от основните приоритети на местната власт – създаване на по-добри условия и подобряване качеството на живот както на живущите в района, така и на местното население.

Строително-ремонтните дейности извърши фирма „Инфрастроежи“ ООД – Севлиево с управител Гергана Момчилова. Строителният надзор на обекта осъществи фирма „Язон” ЕООД – Велико Търново с управител Марияна Димитрова. Фирма „Фанагория 2009” ЕООД –  Велико Търново с управител Стефка Златкова, която е и автор на проекта, осъществи авторския надзор по изпълнението му.

„Дългоочакваните ремонтни дейности допринесоха за повишаване качеството и условията на живот на живущите в района, придадоха красив облик и удобство на жителите, които се ползват от обновената градска среда“, каза вр.и.д. кметът инж. Вачева. С приветствие от името на живущите в блока се обърна и Марияна Добрева.

Почти 4 млн.лв. от собствени средства е инвестирала през последния мандат Община Павликени в реконструкцията и рехабилитацията на различни пътни отсечки и улици. Пред завършване е и големият проект по ПРСР за реконструкция на четири улици с обща дължина 2,4 км – „Стефан Караджа“, „Илия Златев“, „Александър Стамболийски“ и „Васил Левски“.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *