Много награди за търновчетата от музикална школа „Елита“

 

В гр. София от  21, 22 и 23 февруари се проведе VIII Национален конкурс”Път към славата”, който е под патронажа на д.ик.н. Янка Такева, Председател на Синдиката на българските учители,  Със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието – гр.София, Дом на културата “Средец” София  и Директор на конкурса: г-жа Снежана Полихронова – Кърнолска.

В конкурса участваха възпитаниците на Петя Василева към Музикална школа”Елита”, които бяха отличени сред 1600 участници тази година. Най – малката звездичка на школата 6 годишната Кристияна Иванова бе отличена с Диплом за Златен дебют на сцената на „Път към славата” и Лауреат с Трето място и сребърен медал при категория Инструменталисти с музикален инструмент Класическо пиано. Тя е ученичка в първи клас на ОУ”Бачо Киро”и изпълни две пиеси за пиано :” Кнехт Рупрехт” от Шуман и „Пинко розовата пантера” от Хенри Манчини.  Преслава Кънчева в Раздел Поп, рок и джаз поп пеене завоюва Диплом   – трето място и сребърен медал в Катерогия Мюзикъл и Песен от филм с руската песен „Кукушка”.

Четвъртокласничка в ОУ”П.Р. Славейков” Преслава освен наградите за пеене получи и покани за конкурси в Москва и Италия.  Диплом и статуетка за трето място спечели Камерна вокална формация „Елита” в която участват Дария Василева, Елиза Дякова, Юлияна Гърбова, Йоана Гърбова и Никита Рачева в Категория българска песен. Репртоара с който се представиха акапелно включваше песните „Молитва” и „Блесна в нощта” две авторски песни на конпозитора Николай Пеев.  Аделина Христова  – третокласничка от ОУ „Бачо Киро” завоюва Диплом и Второ място в Категория Вокал Поп с песните „Повей ветре” (Паша Христова) и Били Джийн (Майкъл Джексън) с изключително сложна хореография.  Музикална школа „Елита” стартира новата творческа година с отлично представяне в НК”Път към славата”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!