МДТ „Константин Кисимов” представя комедията  „Хванат. net” в Летния театър

0

 

 

Комедията от Рей Куни ще представи за първи път на откритата сцена на Летния театър във Велико Търново екипът на МДТ „Константин Кисимов”. Почитателите на театралното изкуство в старата столица могат да гледат спектакъла на 14 юли от 21 часа.

„Хванат. net” е най-новото драматично заглавие в афиша на Музикално-драматичния театър във Велико Търново. Комедията е създадена по пиесата „Хванат в мрежата” на известния британски драматург Рей Куни, а неин режисьор е Тамара Иванова. Ролите са поверени на актьорите Силвия Шекилова, Лиляна Иванова, Добринка Тосева, Милен Иванов, Иван Митев, Георги Димитров и Йордан Сираков. Преводът и адаптацията на текста на пиесата на български са на доайена на театъра Иван Митев, а художник е Лидия Къркеланова. Част от атрактивното и различно сценично представяне на спектакъла е и мултимедията на Емил Йорданов, а над музикално оформление е работил Атанас Пасторка.

Тази комедия на ситуациите със съвременен сюжет е непозната на българския зрител. Тя е продължение на прочутата пиеса „Между два стола”, преведена на повече от 30 езика, която се радва на голям успех и у нас. Това заглавие се играе цели 9 години на театралните сцени в Лондон, което го превръща в спектакъла с най-дълъг сценичен живот на Острова. Римейкът „Хванат в мрежата” е писана през 2001 г., когато интернетът все още прохожда. Въпреки това, сюжетът е изключително актуален и днес.

С още едно от своите най-гледани и харесвани заглавия ще гостуват в Летния театър в парк „Марно поли” великотърновските артисти. На 21 юли от 21 часа те ще представят мюзикъла „Вражалец”. На сцената ще излязат актьори, солисти, хор, оркестър и балет на МДТ «Константин Кисимов». Постановката е по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков. Режисьор е Гълъб Бочуков, диригент-постановчик – Игор Богданов, сценографията е на Лидия Къркеланова, а хореографията – на Катя Богданова. МДТ е първият театър в България, който поставя „Вражалец” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев.

Билети за спектаклите по отделно, както и на промоционални пакетни цени от 16 и 15 лв. за двете заглавия вече се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов”. В деня на представленията билети ще се продават и пред Летния театър.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *