Медици от МОБАЛ се грижат за по-малкия брат на абитуриента, който почина от коронавирус, въпреки че бащата определи болницата като „противен мъртвилник”

Медици от отделението по неврохургия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново се грижат за по-малкия брат на абитуриента Христо Денев, който почина от коронавирус в същата болница.

Случаят потресе не само великотърновци, но и цяла България, след телевизионно интервю на бащата на момчето – адвокат Иван Денев, който обвини великотърновските лекари за смъртта на сина си и се закани, че ще търси докрай истината за трагедията, сполетяла семейството му.

Преди два дена той за пореден път пусна пост в профила си във фейсбук, в който определя болницата като „ужасяващ и противен мъртвилник, по-зле от Освиенцим дори. Там поне мъките са свършвали по-бързо отколкото тук и е било безплатно”. Той пожела „от сградата да останат само руини, в които единствените посетители да бъдат плъхове, кучета и прилепи! А шефът – подобно на капитаните на корабите – да остане до последно в кабинета си докато се мумифицира!” Адвокат Денев посочи, че не вярва в обективността на предстоящата проверка от ИА „Медицински надзор“, която беше изискана от самия стационар за изясняване на истината.

„Огънят вече гори. И с времето още повече ще се разраства! Така че който ги прикрива и подкрепя, рано или късно ще бъде застигнат от този голям огън. На полянката до Христо има свободни места!”, посочи още почерненият баща.

Въпреки всички обвинения обаче, вчера той е потърсил помощ от търновските медици, след като малкият му син е паднал и получил хематом на главата, научи “Болярски новини”. В момента детето е настанено в неврохирургията заедно със своята майка. Направени му са всички изследвания, скенер и се провежда лечение, като медиците полагат всички усилия за неговото възстановяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!