Петко Петков остава начело на “Етър”!

0

 

Петко Петков ще продължи да води отбора на “Етър” след изтичане на десетдневния му болничен. До това се стигна след разговор днес на новия Управителен съвет с треньора, след който двете страни си стиснаха ръцете и обявиха, че продължават да работят заедно за каузата “Етър”. Това съобщава сайта sport-vt.com.

“Петко Петков остава старши треньор на “виолетовите”. Постигнали сме договорка, ще му предоставим условията, от които има нужда, за да покаже целия си потенциал. Ще осигурим футболистите, от които се нуждае, започваме разговори с тях. Общата ни цел е да запазим мястото на “Етър” в елита”, обяви след срещата председателят на Управителния съвет на “Етър” Деян Куздов.

“След обстоен разговор с новия УС взех решение да продължа работата си в “Етър”. Основната причина е, че видях едни амбициозни хора, които наистина искат да променят нещата в клуба. Започнали са активно да изплащат задълженията към играчите, убедиха ме, че клубът ще бъде стабилен финансово, което ще даде възможност да направим и необходимата селекция във всички линии, за да може “Етър” да изглежда много по-добре.

Важното за мен е отборът да изглежда по различен начин. Аз не съм страхлив човек и съм сигурен, че с общи усилия ще успеем да поставим “Етър” на мястото, което заслужава. Селекцията бе основната причина, поради която дадох таймаут спрямо новото ръководство, сега предстоят отново преговори с футболиста, заради който бе реакцията ми преди десет дни. Отборът има нужда и от още няколко добри футболисти, които да вдигнат нивото”, коментира Петко Петков. Той сподели, че работата по селекцията продължава, но е имало период, в който “Етър” не е бил привлекателно място за играчите, като се надява, че това вече ще се промени.

“Когато е спокойна обстановката и има работещи хора в клуба, това влияе положително върху настроението на футболистите и показаното на терена е на по-високо ниво. Още срещу “Лудогорец” се видя, че те са усетили промяната в клуба и това дава им увереност. Отборът се бори мъжки и въпреки някои отсъждания на рефера, особено преди първия гол, “Етър” бе много близо до това да спечели точка. Сигурен съм, че ако нещата в клуба се стабилизират, имаме сили и достатъчно много мачове, за да може “Етър” да се измъкне от тази ситуация. Вярвам, че периодът на безвремие за нашия клуб е приключил и съм убеден, че след стабилизирането на нещата, “Етър” ще запази мястото си в елита”, заяви Петко Петков.

Утре той подновява тренировъчния процес с футболистите, а за 4 август (петък) от 17:30 ч. е насрочена контрола с “Янтра” (Гб) в Габрово.

Снимка: sport-vt.com.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *