Томаш: „За да победим във Варна, трябва да дадем най-доброто от себе си”

0

„Етър” гостува на „Черно море” в мач от 15-ия кръг на Първа лига, двубоят е в петък от 17:15 ч. във Варна. Главен съдия е Петър Костадинов с асистенти Мартин Димитров и Красимир Атанасов.

Изтече санкцията на защитника Мариян Иванов, но двубоя пропуска наказаният за 1 мач халф Свилен Щерев, както и трайно контузените играчи. Надеждите са обаче Даниел Пехливанов и Кольо Станев, които пропуснаха поради заболяване последния двубой с „Царско село”, да са готови за мача.

Основният проблем пред треньорския щаб е краткото време за възстановяване. „Етър” игра във вторник и реално има само два дни за подготовка, докато „Черно море” разполагаше с цяла седмица.

“Не можем да се оправдаваме с това, но е фактор, който ни притеснява. Основната задача е да възстановим футболистите. Кои ще са готови за игра, ще стане ясно след последната тренировка, в която можем да подобрим само някои тактически неща.  Ще липсва наказаният Свилен Щерев, но връщането на Мариян Иванов е една опция повече за нас”, сподели старши треньорът Александър Томаш.

„Във всеки мач, независимо с какъв съперник, искам и очаквам да победим. Естествено, срещу “Черно море” ще подходим малко по-различно. Сериозен отбор са, с много добър треньор и екип, който работи от доста време. Трябва да дадем най-доброто от нас, за да можем да затрудним противника. Всичко зависи само от футболистите. Както казах, аз вярвам в тях и потенциала им. Ако ще изпадаме в еуфория след 1:0 над “Царско село”, значи нямаме място тук – нито аз, нито те… Загубите могат само да ни научат, а победите трябва да се приемат със смирение. Винаги трябва да сме стъпили здраво на земята”, коментира Александър Томаш.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *