Медицински сестри от детски градини и училище работят в ковид отделенията на болницата в Горна Оряховица

Две медицински сестри от детски градини и една от училище са започнали работа в ковид отделенията на болницата в Горна Оряховица. Това съобщи заместник -кметът Николай Георгиев, който благодари на сестрите за подкрепата. Тяхната помощ е много навременна, защото болницата изпитва затруднения с кадрите, болните медици се увеличават, посочи Георгиев.

Във втората по големина общинска болница в страната са разкрити четири ковид отделения, в които в момента се лекуват 58 пациенти с коронавирус. Много заболели чакат да се освободят легла, за да бъдат приети.

За да се справи с все по-увеличаващия се брой пациенти с коронавирус, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ е започнала спешно разширение на кислородната централа  Ремонтът струва 26 хиляди лева, голяма част от средствата са от дарения. Болницата обслужва общините Горна Оряховица, Стражица, Златарица, Лясковец и част от пациентите от Елена.

В началото на декември правителството одобри отпускането на близо 720 000 лева за ремонт на покрива на детското отделение в стационара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!