Бившият петкратен шампион на България по хокей на лед Цветан Кисьов създаде собствена марка колбаси „Търновци“

0

 

39-годишният Цветан Кисьов от Велико Търново е олицетворение на известната фраза, че кризата ражда възможности. В края на миналата година след упорита работа предприемчивият мъж успява да сбъдне мечтата си и да патентова собствената си марка за сурово сушени колбаси „Търновци“.

Проектът, който е преди всичко семеен, му отнема около три години, и въпреки пандемията, частичния локдаун и извънредната епидемична ситуация, Цветан успява. При това със собствен капитал, без да тегли кредит, или да се възползва от някоя европрограма например.

Идеята му хрумва когато започва работа като официален дистрибутор на известна марка млечни храни за Централна Северна и част от Южна България. Професията му дава опит, контакти и познания и постепенно той оформя цялостна концепция за производство, търговия и контрол на качествени колбаси. С помощта на технолог разработват съответните рецепти и сам избира уникалните за тях подправки.  В момента марката му „Търновци“ вече е позната на регионалния пазар, а съвсем скоро предстои вкусовите качества на колбасите да опитат и ценители от почти всички краища на страната. Благодарен е за логистичната и морална подкрепа на семейството, приятелите и колегите си, както и на местната фабрика, в която се произвеждат колбасите му.

Всъщност той работи на принципа на ишлемето – свинското месо е родно, а телешкото е внос от Франция. То се доставя на място във фабриката и под контрола на технолог се произвеждат осем вида колбаси. Капацитетът към момента е от 3 до 5 тона месечно, но с опция да се разшири. С марката „Търновци“ се правят осем вида сурово сушени колбаси – луканка, суджук, два вида шпекови салами, сурово сушено филе и т. н.

Освен за работа, Цветан Кисьов намира време разбира се и за семейството и за любимия спорт. Той е горд баща на две момичета, а търновци го познават и като дългогодишен спортист по хокей на лед.

Нещо повече, като състезател на „Етро“ 92, Цветан е петкратен шампион на България и бивш национален състезател. Успехите му на леда са безспорни, а духът му е шампионски.

Снимки: Личен архив и Марина Недекова – Чамуркова

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *