Първостепенната улична мрежа във В. Търново е почистена до асфалт, снегорините работят в кварталите

0

 

 

Главните улици, маршрутите на градския транспорт и подстъпите към здравни, социални и образователни институции са почистени до асфалт. 20 снегорини, опесъчаващи и комбинирани машини работят на територията на Велико Търново в условията на продължаващ от ранната сутрин снеговалеж. Малогабаритна техника се използва за обработка на пешеходните алеи. Включени са и екипи на ОП „Зелени системи“.

Още преди обяд снегопочистващите машини влязоха и по вътрешните улици в кварталите. Метеорологичните условия се следят постоянно. Община Велико Търново апелира към великотърновци да пътуват само с подготвени за зимата автомобили.

Четвъртокласните пътища на територията на общината са нормално проходими при зимни условия. Сигнали за проблеми, свързани със зимната обстановка, могат да бъдат подавани на телефон 062619102.

Към 12,30 ч. 250 сантиметра е нивото на р. Янтра в кв. „Чолаковци“, където е вливането на р. Белица. Понижението е с 8 см. за последните два часа. Стойностите на нивата на Янтра и Белица, съответно на точките за измерване в с. Пушево и Килифарево, са 135 см. и 86 см.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *