Гражданите на Павликени се обединиха и победиха! Влак „Янтра” ще минава през града

С успех се увенчаха усилията на гражданите на Павликени, които от миналата година водят битка влак „Янтра” да продължи да минава през града.

Подписката против отпадането на гара Павликени от маршрута на влак „Янтра“ пожъна успех! Влакът ще продължи да обслужва пътниците от нашата гара и през тази година, и то с удължен маршрут до град Пловдив, съобщи заместник- председателят на Общинския съвет Венцислав Георгиев, който оглави инициативен комитет за каузата. Близо 2500 човека се включиха в подписката и сме щастливи, че исканията ни бяха чути, заяви за „Болярски новини” Георгиев. Той благодари на всички, подкрепили инициативата.

Информацията ми беше известна още през декември, но се въздържах от коментар в очакване на официален отговор от страна на БДЖ. Такъв не беше получен, но това не е от значение… Важното е, че за пореден път се обединихме и успешно защитихме интересите на голяма част от жителите на общината и региона, сподели Венцислав Георгиев.

През юли миналата година инициативен комитет, ръководен от зам.-председателя на Общинския съвет в Павликени  започна събиране на подписи против предложения за обществено обсъждане проект на разписание на БДЖ . В него беше заложено влак „Янтра“ да преминава транзит през жп гара „Павликени“. Местните жители се възпротивиха срещу тази промяна, тъй като това е най-удобната и най-бърза връзка от обществения транспорт със столицата София.

Хората от Павликени бяха притеснени,  тъй като в сложната ситуация, в която общината се намира по отношение на автобусния транспорт, БДЖ е единственият транспорт, който  е сигурен, защото всеки ден свърза общината  с други градове и общини. Ако бъдат съкратени и жп линии, над 25 000 души в община Павликени, както и жителите на община Сухиндол, ще бъдат ощетени, коментираха тогава инициаторите на подписката

Подписите си хората полагаха на няколко места в града. След като подписката беше официално внесена до ръководството на БДЖ „Пътнически превози”, от там са преразгледали проекта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!