Великотърновските социалисти сформираха предизборен щаб. Провеждат конференция на 30-ти януари

0

Общински предизборен щаб вече е сформиран във великотърновската партийна организация на БСП. Председател е лидерът на местните социалисти Михаил Михалев. Заместници са историкът Михаил Стойчев и адвокат Ирена Стасинопулу. Съставът е от 15 души, като в него влизат и областният председател на партията Мариана Бояджиева, както и народният представител Весела Лечева.
Само преди ден приключи цикълът от събрания на основните партийни организации, които направиха номинации за народни представители. Най-често посочваните имена от местните структури са тези на Весела Лечева, Мариана Бояджиева, Валентин Ламбев и Михаил Михалев.
Въпреки това Изпълнителното бюро и Пленума на БСП в старата столица взеха единодушно решение да предложат на Общинската конференция всички номинации да бъдат утвърдени и изпратени до Областния съвет, където ще бъде подредена и листата.
Конференцията ще бъде проведена на 30-ти януари. Заради пандемията и ограниченията всички над 180 делегати няма да присъстват в зала, а ще гласуват направените предложения в 4 изборни бюра. Две от тях ще бъдат стационарни, а други две ще обиколят населените места в общината. Търновските социалисти вече имат опит в това направление, тъй като по подобен начин се проведе и вътрешнопартийния вот за избор на председател през септември. Тогава 65% от търновските социалисти упражниха правото си на глас, въпреки че гласуването се осъществи в ситуация на пандемия.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *