Двама пияни шофьори, четирима дрогирани и един без книжка установиха полицаи през почивните дни

0

Неправоспособен водач установиха служители на Районното управление на полицията в Полски Тръмбеш. В събота в 00,30 ч. в село Обединение е извършена проверка на лек автомобил «Фиат», управляван от неправоспособен 48-годишен мъж от същото село. В хода на проверката е изяснено, че возилото не е регистрирано по установения ред. По случая е започнато бързо производство.

Четирима шофьори, употребили наркотични вещества, са засечени от пътни полицаи и служители на Районното полицейско управление във Велико Търново.

В неделя в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Ауди», управляван от 19-годишен младеж търновец. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна ракция на амфетамин и кокаин. Той е дал кървна проба за химичен анализ.

Същата сутрин във В. Търново е извършена проверка и на друг автомобил «Ауди», управляван от 21-годишен местен жител. При него проверката е дала положителна реакция на канабис и бензодиазепин. Той също е дал кръвна проба. По двата случая са образувани преписки.

В понеделник сутринта в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Тойота», управляван от 30-годишен мъж от Шумен. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на метадон. Той е дал кървна проба за химичен анализ. По случая е образувана преписка.

Същия следобед е извършена проверка и на лек автомобил «Ауди», управляван от 21-годишен местен жител. При проверка на шофьора за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на кокаин. Той също е дал кръвна проба за химичен анализ. Образувана е преписка.

Двама водачи, употребили алкохол, установиха служители на Районното управление на полицията в Горна Оряховица. В неделя по обяд при провеждане на специализирана полицейска операция в Лясковец е извършена проверка на товарен автомобил «Форд», управляван от 47-годишен мъж от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,63 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.  Вечерта в хода на същата операция в Горна Оряховица е извършена проверка на товарен автомобил «Ивеко», управляван от 31-годишен мъж от Божурище. При проверка с техническо средство, апаратът е отчел 2,09 промила. Той също е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. По двата случая са образувани преписки.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *