Над 10 000 приходни квитанции са постъпили за участие в томболата в Елена, с която се насърчава плащането на данъци

0
С цел да стимулира гражданите да платят данъците за тази година с 5 % отстъпка в определения срок, както и редовните данъкоплатци за минали години, за втори път община Елена организира томбола с предметни награди. Желаещите да се включат в томболата са главно хора, заплатили задълженията си в касовия салон в отдел „Местни приходи“ в общината. По-малък е интересът от лица, платили по банкова сметка или в касите на Изи пей.
Община Елена отчита положителния ефект от провеждане на томбола за насърчаване на редовните данъкоплатци и за 2021 г. и задели с 30% повече средства за награди от миналата година. Голямата награда е LED телевизор и притежателят му вече е известен – Кинка Джунджурова.
Срокът за ползване на отстъпката беше до 5 май. Над 10 000 приходни квитанции участваха в разпределението на 25 награди от томболата. Печелившите бяха изтеглени в присъствието на нотариус Цончев и комисия от отдел „Местни приходи“ в община Елена.
От там информират, че приходността е по-голяма в сравнение с миналата година, повече собственици са предплатили до 5 май за цялата 2021 година данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства. Безспорно инициативата на общината е стимул за гражданите да издължат данъците си с отстъпка и да има добра събираемост на приходите в трудната за всички обстановка.
Община Елена благодари на гражданите и фирмите, които плащат редовно местните налози. От събраните средства зависи град Елена и китните ни села да бъдат чисти, привлекателни и все така предпочитани за отдих и почивка.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *