„Феникс“ и „Епъл“ с визи за големия финал в „Грабни Купата“

0

 

 

Двата отбора стигнаха до последния мач на турнира по минифутбол в Горна Оряховица

 

Отборите на „Феникс (Ловеч) и „Епъл“ (Джулюница) са поредните два състава, осигурили си място на големия финал във веригата от аматьорски турнири „Грабни купата“. Двата тима си дадоха здрава битка в последния мач от надпреварата по минифутбол в Горна Оряховица, четвърти етап от мащабната инициатива, най-масовата в спорта у нас през годината.

 

Шампиони на ст. Локомотив станаха играчите на „Феникс“, победили в драматичен финал „Епъл“ с 2:1. Със същия резултат, но след равенство в редовното време и изпълнение на дузпи „МФК Борово“ надигра „Сините камъни“ в мача за бронза.

Призьорите бяха отличени и приветствани от един от героите от знаменития български отбор от незабравимото американско лято Ивайло Йорданов – бронзов медалист от световното първенство в САЩ’94, легенда на местния Локомотив ГО, футболист на годината 1998 и голмайстор на България 1991, шампион и носител на Купата и Суперкупата на Португалия със „Спортинг“ Лисабон. Сред официалните лица и наградили медалистите бяха още кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, зам.-кметът за „Икономическо развитие, спорт и международни връзки“ Стефчо Алипиев и др. През тази година Горна Оряховица е с титлата „Европейски град на спорта“.

За най-добър вратар бе определен Ивайло Тодоров от „Феникс“, най-атрактивен състезател е Георги Иванов от „Епъл“, най-прецизен рефер е Андрей Андреев, а наградата за феърплей по изключение бе връчена от организаторите на управата на ст. „Локомотив“ за предоставените перфектни условия по време на надпреварите.

Крайно класиране от четвъртия турнир на „Грабни купата“ в Горна Оряховица: 1. „Феникс“, 2. „Епъл“, 3. „МФК Борово“. Първите два отбора се класират за големия финал, който ще се състои с участието на футболисти от 10 държави в средата на септември в Албена. Преди това своите представители определиха турнирите по минифутбол в Стара Загора, Пазарджик и Сандански. Сред партньорите на организаторите от „Асоциация спорт в свободното време“ в осъществяването на проекта по програма Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др.

 

След Горна Оряховица веригата от аматьорски турнири „Грабни купата“ продължава с регионалните надпревари последователно в Монтана следващия уикенд (29-30 май), София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни). Големият финал е насрочен за 13-17 септември в Албена. Все още има по няколко свободни места за допълване на схемите с отбори в тези 3 града, тъй че можете да се запишете за квалификациите чрез сайта на проявата: www.grabnikupata.bg

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *