Коалиция ГЕРБ – СДС влиза в предизборната надпревара с амбицията за пореден път да е първа политическа сила (ВИДЕО)

Листата на коалиция ГЕРБ-СДС за IV Многомандатен избирателен район – Велико Търново, беше представена днес. 16 доказани професионалисти, хора, които са заслужили уважението и доверието на жителите на областта, са кандидатите за народни представители в 46-ото Народно събрание. Всички те влизат в надпреварата с амбицията коалицията отново да е първа политическа сила в региона.

Позитивна кампания, основана на идеи, политики и работещи решения за всеки сектор, ще водят кандидатите за депутати от ГЕРБ-СДС.

Листата представи Областният координатор на ГЕРБ инж. Даниел Панов, който подчерта, че най-належащите проблеми в България в момента – здравеопазването, пандемията, развитието на икономиката, трябва да бъдат разрешени и страната да продължи напред. Националният план за възстановяване, санирането, ВиК системата, за която има заложени средства за общините, чистотата на въздуха, са проблеми, по които в момента спорим местната власт и изпълнителната власт. С подкрепата на тези хора, които виждате пред вас, с техните идеи и опит ще имаме добро развитие за нашата област, посочи инж. Панов.

Водач на листата на ГЕРБ-СДС е проф. д-р Костадин Ангелов, професор по хирургия и здравен мениджър,  бивш министър на здравеопазването.

Втори е Венцислав Спирдонов, юрист и икономист, председател на Великотърновския общински съвет. На трета позиция е Димитър Николов – журналист, издател, бивш председател на Общински съвет – Горна Оряховица и депутат в 45-то Народно събрание. Четвърти в листата е предприемачът, икономист и общественик Станислав Стоянов, народен представител в 44-о Народно събрание. Пети е предприемачът Георги Недев – координатор на МГЕРБ във Велико Търново.

Следва уважаваният университетски преподавател проф. д-р Любомира Попова, народен представител в 45-о Народно събрание и бивш областен управител. На седмо място е университетският преподавател и народен представител е 44-о Народно събрание Станислава Стоянова от Свищов, доктор по икономика, юрист. Осма е Росица Димитрова, която вече 15 години оглавява общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване”, един от най-добрите специалисти в страната в сферата на социалната подкрепа. Следва инж. Детелина Борисова, експерт по ВиК-мрежи и съоръжения, бивш заместник областен управител и кмет на Стражица в мандат 2011-2015. Десети е уважаваният хирург д-р Николен Стойнов, няколко пъти носител на приза „Лекарите, на които вярваме“.

Единадесети е педиатърът д-р Валентин Точков, началник на Детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и специалист по детска кардиология и инвазивна терапия в педиатрията. Дванадесети ме футболната легенда Бончо Генчев, председател на Зоналния съвет на БФС. Тринадесети е младият политолог и ръководител на МГЕРБ в Павликени д-р Венцислав Георгиев. Четиринадесети е младият предприемач и ръководител на МГЕРБ в Полски Тръмбеш Цветелин Йорданов. На петнадесето място е младият предприемач от Килифарево Константин Саралиев, а шестнадесети е футболният треньор от Велико Търново Стефан Ангелов.

За да се случват всички неща в България, хората трябва да са здрави, затова е важно ваксинационната кампания отново да набере темпо. В момента имаме буксуване на кампанията, да не кажа спиране, и водене на страната към четвърта вълна на COVID-19 през есента, акцентира проф. Костадин Ангелов. Той посочи като приоритети в региона  строителството на магистрала „Хемус“ и санирането на жилищни сгради, без хората да доплащат. Южният вход на Велико Търново, модернизация на Областната болница, разширяване на Белодробната болница са други важни задачи, които предстоят за решаване в областта.

 

 

30 мобилни лекарски екипа с възможности за телемедицина, ще достигат до всяко място в страната, където хората имат нужда от медицинска помощ, съобщи проф. Ангелов. В тези т.нар. медицински центрове ще работят професионалисти, които ще преглеждат гражданите във всички населени места. Това ще се случи също със зъболекарските кабинети и подвижните аптеки, информира водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

Мобилните екипи ще бъдат грижа на университетските и областните болници, които ще получават допълнително финансиране от държавния бюджет както за купуването на техника и апаратура, така и за поддържането на дейността. Партньор ще бъде Националното сдружение на общините. Прогнозната сума е 30 млн. лв. за старт на проекта и за издръжка в продължение на година.

Проф. Ангелов предупреди, че интермодалният терминал в Горна Оряховица, заложен в Плана за възстановяване и развитие от кабинета „Борисов“, може и да не се случи, тъй като планът ще бъде преработен от настоящото правителство. България е една от 4-те държави, които не е внесла своя план за развитие. Този терминал е много важен за жителите на Горна Оряховица и региона. Всичко онова, което беше вкарано в Плана за възстановяване и развитие, сега ще бъде „ изчегъртано“ и сменено с нещо ново. Всичко от областта на здравеопазването, което беше включено – енергийна ефективност на лечебните заведения, апаратура, нови ВиК, от едно изказване разбрах, че „стиропорът“ ще бъде заменен с дигитализация, каквото и да значи това, коментира проф. Ангелов.

В областта на социалната политика силата ни е да чуваме проблемите и да търсим решения. Много неща се направиха през последните години. Динамиката е такава, че докато влезе една реформа, трябва да се прави следващата. Работим в посока да направим по-добрата координация и необходимата интеграция между системите. Моето предизвикателство  за включване в листата е да можем да стигнем до потребностите на всеки един човек и да откликнем, сподели Росица Димитрова, която е на осмо място в листата.

Проф. Любомира Попова заяви, че нейната мотивация е удовлетворението от успешните реформи в сектор „Образование“, направени при управлението „Борисов“. Българският учител възвърна доверието в себе си, той доказа, че отново може да бъде духовен водач, както през Възраждането. По време на пандемията учителят показа как трябва да сме гъвкави. Трябва да се наблегне на интереса на детето, подкрепата от страна на родителите и доказалия се успешен модел дете – родител – учител, посочи тя.

Не бива да позволяваме да бъде запушен смисленият разговор за България, който липсваше в предишната кампания. Свидетели сме как опростачването от социалните медии се премести в Парламента. А това компрометира парламентаризма в България. В социалните мрежи се вирхи безконтролна търговия с компромати и фалшиви новини, а обществените нагласи се обработват с фалшиви новини. Свободата на словото изисква отговорност. Затова ще проведем тази кампания със силата на аргументите, сподели и третият в листата – Димитър Николов, чиято битка е за свобода на словото и създаване на устойчив регламент в медийния сектор.

Бизнесът очаква започнатото да бъде реализирано, за да се възстанови. Фирмите са подали заявления по различни програми и чакат. Почти целият бизнес пострада от пандемията, а сега се говори само за кредити, коментира предприемачът Станислав Стоянов, който  е четвърти в листата на ГЕРБ – СДС.

Много е важно да продължи развитието на Северна България по отношение на инфраструктурата, подчерта Стоянов, който допълни, че забавянето на строителството на магистралите с по 5-6 години ще е пагубно за региона и за развитието на неговата икономика. Не е важно да слушаме сега как нещо не може да стане, а искаме да чуем как ще стане, за да не се спират процесите, каза още той.

Той подчерта още, че една от целите на ГЕРБ-СДС е да се развие статутът на Велико Търново като духовна и историческа столица на България. „Път на виното“, който ще привлича туристи, е друга цел пред нас, каза още Стоянов.

Футболната легенда Бончо Генчев благодари за доверието, че е част от листата на ГЕР-СДС и подчерта, че целта е грижата за масовия спорт за семействата и децата. Трябва да им предоставим условия за изграждане като личности и хора и след това, ако могат, от масовия да преминат към професионалния спорт, посочи той., като заяви амбицията колкото се може повече спортни мероприятия да бъдат безплатни, допълни Генчев. Колегата му Стефан Ангелов  припомни, че при никое друго управление не са били направени толкова много за спортната инфраструктура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!