Пак продават Интерхотела. Почти 18 млн. лева е цената на емблематичната сграда, която продължава да се руши

0

Синдик обяви пореден търг за продажба на Интерхотела във Велико Търново. Търгът ще се проведе на 20 август 2021 г. от 12,00ч. в канцеларията на синдика Венцеслава Стефанова в гр. Русе.

В обявата се посочва, че се продава недвижим поземлен  имот на улица „Александър Пенчев“  и  масивна сграда – хотел  „Грандхотел Велико Търново“ с обща застроена площ 4900 кв.м., състояща се от четири блока, нощен бар и гаражи извън основната сграда.

В текста се посочва също, че  движимите вещи, находящи се  в имота, така както са описани/индивидуализирани в протоколи за опис на движимо имущество от 04.03.2021 г., по изпълнителни дела по описа на частен съдебен изпълнител Дияна Колева, са предмет на принудително изпълнение.

Началната цена на водене на преговорите е 17 996 832 лева /седемнадесет милиона деветстотин деветдесет и шест хиляди осемстотин тридесет и два лева/, определена от събранието на кредиторите на „Интехотели“ АД /н/, проведено на 27.07.2020 г. Тя следва да бъде платена от избрания за купувач в срок, не по-дълъг от 60 дни, считано от датата на избора.

Последният опит Интера да бъде продаден беше на 5 март тази година, когато цената му беше 24 995 600 лева. Купувач обаче не се намери.

 

„Болярски новини“ в поредица от материали описва злощастната съдба на емблематичния великотърновски хотел. След няколко смени в собствеността му след рухването на империята на убития бизнесмен Илия Павлов, който го беше купил, и постепенното затъване на обекта, той е на път да се превърне в пълна руина. Разрухата е завладяла почти напълно неговото вътрешно пространство и това беше запечатано от фотографа Мирян Колев през февруари т. г. Няколко дена по-късно великотърновци разпространиха снимки в социалните мрежи, на които се виждаше, как последният стопанин на хотела – ловешкият бизнесмен Георги Георгиев, лично ръководи акция по изнасяне на мебели и оборудване в комплекса.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *