Книга за историите и съдбите на над 2000 свищовлии, включена в каталога на Конгресната библиотека на САЩ, вече може да бъде четена в интернет

Заради изключителен интерес към книгата на д-р Мария Ценова – Тошева „Свищовски родови хроники“,  тя вече е на разположение за читателите и в интернет, съобщиха от Община Свищов, а информацията е предоставена от сина на д-р Тошева – Лъчезар Тошев.

Всеки, който има желание може да я разгледа и прочете на следния интернет адрес: https://data.eacademybg.com/book/index.html

„Свищовски родови хроники“ е втората книга на д-р Тошева, включена в каталога на Конгресната библиотека на САЩ. Името на авторката за първи път беше вписано в престижния Каталог с книгата, посветена на първия министър на просвещението д-р Георги Атанасович.

Чрез двете си книги д-р Тошева успява не само да съхрани родовата памет на Свищов, но и да я популяризира извън границите на страната ни. Паметта за свищовлиите живели, работили и се борили за сбъдване на мечтите си, ще бъде запазена под формата на този книжовен паметник.

Той е и паметник за усилията на авторката, успяла да събере и запази от забравата на времето имена, снимки, истории и съдби на над 2000 свищовлии.

За съжаление, д-р Тошева не доживя да види този успех на своите дългогодишни усилия.

Чрез този неин труд, в каталога на Конгресната библиотека на САЩ се появи и името на Академично издателство „Ценов“ – Свищов, което показва пред света, че в Свищов както в миналото, така и днес продължава книгоиздателската  дейност.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *