ПП „Възраждане“ си поставя за цел най-малко два мандата във Великотърновски избирателен район

0

Бизнес анализатор, професионален кулинар, рейнджър с богат опит и експерт с четири магистратури са сред кандидатите на партията

 

Най-малко два мандата е целта на партия „Възраждане“ на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври. Ще водим позитивна кампания, близо до хората, с много срещи в населените места, за да чуем всички проблеми и болки на жителите на областта. Това заяви днес Станислав Стоянов – водач на листата на ПП „Възраждане“ за 4-ти МИР Велико Търново. Той представи 11-те кандидати за народни представители от листата, а заедно с него на брифинг с журналисти бяха следващите трима в листата – Венцислава Йорданова, Александра Трифонова и Иван Топалов (на снимката).

Стоянов е завършил висше образование във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ с бакалавърска степен по „Приложна лингвистика с френски и испански език“, има специализация по „Бизнес администрация“ и магистратура по „Европейска публична администрация“ от университета в град Лиеж, Белгия. По професия е бизнес анализатор.

Станислав Стоянов подчерта, че никога не е губил връзката си с Велико Търново, тук има много приятели и роднини и е готов да работи за развитието на града и региона.

Венцислава Йорданова, която е втора в листата на „Възраждане“ е студентка по „Българска филология“, по професия е професионален кулинар с дългогодишен опит.

Александра Трифонова е с висше образование по „Стопанско управление“ в Техническия университет в Габрово и второ висше образование „Строителство на сгради и съоръжения“ във ВСУ „Любен Каравелов“ в София, с придобита квалификация „строителен инженер“. В момента работи като инженер проектант в австрийска компания.

Четвъртият в листата е Иван Топалов – възпитаник на СА „Д.А. Ценов“ със степен магистър. Работи в сферата на търговията и земеделското стопанство.

Ивайло Парашкевов е завършил образование с профил английски, руски език и информационни технологии.

Тихомир Цонев е с дългогодишен опит в строителния бранш и озеленяването.

Иван Драгостинов е доктор по социална психология,, с дисертация по „Организационно развитие“ и „Управление на организационната промяна“. Разработил е нов организационен подход в мениджмънт управлението, с оптимизиране на наличната организационна култура. Научният му принос е в изграждането на ефективни и конкурентно устойчиви организационни модели в производствените предприятия и бизнес организациите.

Христо Гугучков е от Лясковец, работи в частния сектор. По специалност е електротехник по електрообзавеждане на промишлени предприятия.

Инж. Георги Харизанов е завършил НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново със специалност „Машинен инженер“ – магистър. Има магистратура и от ВТУ – „Публична администрация“.

Работил е 25 години в системата на МВР на различни ръководни длъжности, включително 7 години като представител на мисии на ООН и ЕС в Косово и Грузия. През последните 5 години е работил в Мариупол в мисията на ОССЕ в Украйна.

Има дългогодишен опит в сферата на сигурността, миграционната политика, управление на сигурността и хуманитарната ситуация в зони на поствоенни конфликти.

Пенчо Пенчев е представител на бизнеса. Собственик  и управител на фирма в автомобилния сектор.

Златка Донева-Цанева е общински съветник от „Въъзраждане“ и председател на ПК по бюджет и финанси в Общински съвет – Трябва. Бакалавър по „Финанси и банково дело“. Има няколко магистратури – по „Право“ с придобита юридическа правоспособност, по „Политология, дипломация и национална сигурност“, по „Счетоводство и одит“ и по „Педагогика на обучението по география и икономика“. Управител е на счетоводно-консултантска кантора. Работи и като специалист управление на човешките ресурси в многопрофилна болница.

Водачът на листата на ПП „Възраждане“ заяви, че всички кандидати за народни представители от листата ще работят като екип и очерта националните и местни приоритети на партията.

Нормализиране на доставките на енергийни ресурси и търсенето на варианти за евтини горива, нормализиране на отношенията с „Газпром“ и връзките с Русия са сред първите задачи на партията на национално ниво, посочи Станислав Стоянов. Преодоляване на демографската криза и реформи в образованието и здравеопазването са следващите, не по-малко важни цели на ПП „Възраждане“.

Местните приоритети на партията във Великотърновска област са свързани с чистотата на въздуха, водоснабдяването на населените места и транспортната свързаност на Велико Търново – изграждането на АМ „Хемус“, високоскоростния път за Русе и др.

Връщането на колкото може повече българи от чужбина е сред другите основни цели на „Възраждане“ в по-глобален план.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *