Младоженци дариха пари от сватбата си за бебета в кувьози във великотърновската болница

0
Младоженци продължават благотворителната традиция в отделението по неонатология към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Преди по-малко от месец младоженците Глория и Георги дариха в същото отделение пулс оксиметър, който е купен с пари, събрани от сватбата. С апарата ежедневно се прави диагностика на бебета в неонатологията.
Вторият благотворителен жест към великотърновската болница е от 28-годишната Аделина и 29-годишния Трифон Кенарови. Младоженците вместо цветя на сватбата събраха пари да подпомогнат рисковите новородени.
Средствата от женитбата, която е била на 24 юли, те дариха на болницата. По тяхна инициатива гостите не са купували букети, а са събрали пари, предназначени за неонатологията. ’’Макар и красиви, цветята увяхват. За тях дори не си спомняш, забравяш как са оцветили душата ти поне за един ден или няколко мига. Но това, което не само с цвят, а и с много надежда ще стопли сърцата ни, е доброто в едни вълшебни усмивки. Детски и по красиви от цвете. Нека вместо скъпи букети ’’Подарим щастие’’ на героите в кувьози! Защото ЗАЕДНО можем ПОВЕЧЕ!’’, e посланието от поканата на семейство Кенарови. Събраните средства от букети са около 1000 лева.
Младите дарители са родом от Велико Търново и живеят в с. Ресен. На сватбата им са присъствали около 140 предимно млади гости.
“Дарението избрахме да бъде за МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” и по-точно отделението по “Неонатология”, защото аз съм бил бебе в кувьоз. Разказите на родителите ми за преживяното от тях, ме е накарало да почувствам лекарите от болницата и това отделение от каква значителна важност са за раждането на един нов живот.“, сподели младоженецът. ’’При постъпването в болницата, като младо семейство ние бяхме доста притеснени от този толкова важен момент за нас. Аз трябваше да родя по естествен начин, но нещата не се развиха както бяхме планирали. Поради “пролапс на пъпна връв” се наложи оперативна намеса от екипа на д-р Хаджирадев и благодарение на неговата професионална и адекватна намеса нещата минаха благополучно. Синът ни се роди с нормални размери и тегло, но от по-горе предшестваните събития той получи задушаване, за което се наложи настаняване в отделението по неонатология. Там под специалните медицинските грижи от д-р Кирчева и благодарение на нея възстановяването премина бързо и успешно. Затова отделението е толкова специално за семейството ни. То заема съществена важност за новородените и недоносени бебета.’’ разказа майката на младоженеца.
“Всички гости бяха очаровани от нашия избор и подкрепиха каузата ни. Радостни сме, че едно от поканените на сватбата ни семейство ще последва нашия пример и също ще направи дарение в болницата.’’, споделиха младоженците. ’’Сватбата е символ на едно ново начало. Затова ние бяхме вдъхновени да дадем своя старт в семейния живот с нещо толкова чисто и истинско. Щастието, когато видиш усмивката на човек, на когото си помогнал, е незаменимо и това ни провокира да изберем тази кауза.’’, казаха семейство Симеонови.
„Впечатлен съм от смислените и полезни каузи на младите. Само преди месец болницата получи и друго дарение, отново от младоженци. В ден, изпълнен с положителни емоции, те се сещат и мислят за здравето и живота на хората. Целият екип на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ благодари на Аделина и Трифон и приветства каузата им.“, сподели директорът на болницата д-р Красимир Попов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *